• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. september 2017 - Peugeot

Peugeot 5008 SUV

Danmarkspremiere på den helt nye Peugeot 5008 SUV.

Motorprogrammet består af de effektive PureTech benzinmotorer med enten 130 eller 165 hk kombineret med manuel 6-trins gearkasse eller EAT6 automatgearkasse. Motorprogrammet består af de effektive PureTech benzinmotorer med enten 130 eller 165 hk kombineret med manuel 6-trins gearkasse eller EAT6 automatgearkasse.

Peugeot

Navnet har ikke ændret sig, men alt andet har. Den nye Peugeot 5008 er banebrydende som en 7-sæders SUV i C-segmentet og den indtager det voksende SUV marked som en helt ny spiller med mange forcer.

5008 SUV rummer en række high-tech features, der forstærker både komfort og sikkerhed, som eksempelvis det unikke PEUGEOT i-Cockpit og automatisk nødbremsesystem som standard. Den fås i en række forskellige udstyrsniveauer, og priserne starter ved 309.990 kr. for en Access med 1.2 L e-THP 130 hk. Peugeot-forhandlerne fejrer det nye flagskib i SUV-programmet med et Åbent Hus i weekenden den 9.-10. september.

En stor nyhed med fokus på funktionalitet
5008 SUV er helt bogstavligt en stor nyhed. Med en længde på 4.64 m er den 19 cm længere end 3008 og 11 cm længere end forgængeren, hvilket giver 6 cm mere benplads til passagererne på 2. sæderække. 5008 er meget mere end en stor SUV. Den skiller sig ud med sin innovative opbygning, der består af tre sammenklappelige foldesæder på 2. sæderække og mulighed for at udstyre 3. sæderække med to aftagelige separate foldesæder.

De tre sæder på 2. række har alle samme bredde, hvilket sikrer samme gode komfort til alle passagerer. Sæderne kan rykkes frem og tilbage, og ryggen kan justeres i fem forskellige vinkler. De kan nemt foldes samme og danner dermed et fast gulv, hvor ryglænet sikrer en helt plan overflade. På 3. sæderække vil passagererne opleve 21 mm mere plads i højden.

De to sæder på bagerste række vejer kun 11 kg og er designet til at kunne tages ud i et snuptag, hvis der er brug for mere bagagerumsplads. I 5-sæders versionen har den nye 5008 en bagagerumsvolumen på op til 1.060 l, hvilket er 237 liter mere end forgængeren.

En SUV med et markant design

Designet på den nye 5008 rummer alle kendetegnene på en rigtig SUV: En lang flad motorhjem, en lodret front og en frihøjde på 23,6 cm. Hver kurve og linje er tegnet til at give en harmonisk og elegant statur, som trodser bilens størrelse. Fronten signalerer power og er karakteriseret af en bred kølergrill med kromdetaljer og ikke mindst løvelogoet i midten. De rene linjer fortsætter langs siden og slutter på bagenden i et sort skinnende tværgående panel, der integrerer LED baglygterne med PEUGEOTs signatur: Tre løvekløer.

Kabinen i den nye 5008 er domineret af det innovative og næsten futuristiske PEUGEOT i-Cockpit, der består af et sporty og kompakt multifunktionsrat, en 8” touch skærm og en high-res 12.3” digital head-up instrumentering, der kan personaliseres efter førerens ønsker. Touch skærmen er akkompagneret af syv elegante pianokontakter, der giver hurtig adgang til radio, navigation, indstillinger, telefon, apps og katastrofeblink.

En klar målsætning om køreglæde

Når det gælder køreoplevelsen i den nye 5008, er den nok en SUV, men først og fremmest en Peugeot. Under udviklingen af bilen havde ingeniørerne en klar mission: at sikre køreglæde gennem overbevisende vejgreb og en præcis styring. Takket være EMP2-platformen har 5008 på trods af sin større størrelse opnået en balance mellem komfort og vejgreb. Køreegenskaberne forstærkes yderligere af en vægtreduktion på 95 kg og optimeret aerodynamik.

Motorprogrammet består af de effektive PureTech benzinmotorer med enten 130 eller 165 hk kombineret med manuel 6-trins gearkasse eller EAT6 automatgearkasse. Herudover tilbydes de anerkendte BlueHDi dieselmotorer med henholdsvis 120, 150 eller 180 hk, hvoraf udgaverne med 120 og 180 hk også fås med EAT6 automatgearkasse. CO2-udledningen (ifølge EU norm) er ned til 115 g/km for benzinmotorerne og 105 g/km for dieselmotorerne, hvilket placerer den nye 5008 som benchmark i klasse.

Den nye 5008 kan desuden udstyres med en række avancerede førerassistancesystemer som eksempelvis: Aktiv vejstribealarm, automatisk fjernlys, skiltegenkendelse, adaptiv fartpilot, Active Blindspot Assist, Front kollision advarselssystem, træthedsovervågning, adaptiv fartpilot med stopfunktion og automatisk nødbremsesystem, hvoraf sidstnævnte er standard på alle udstyrsniveauer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.