• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2017 - Michelin

Nyt Michelin X Multi dæk

Michelin klar med nyt, forbedret X Multi-dæk.

Michelin præsenterer nyt X Multi dæk. Michelin præsenterer nyt X Multi dæk.

Michelin

Næste generation af Michelin X Multi regional kommer nu på gaden. Dækket er udviklet til transportører med kortere og mellemlangt kørselsbehov.

Michelin sender nu en nye generation af det populære lastbildæk Michelin X Multi på gaden. Dækket giver transportselskaber, som f.eks. opererer regionalt med kortere og mellemlange ruter, det mest holdbare dæk på markedet. Officielle tests viser, at den nye generation af X Multi har 15-20 pct. længere levetid end forgængeren X MultiWay 3D – til præcis samme pris. Det nye lastbildæk fra Michelin forener to egenskaber: Laveste pris per kilometer og optimalt vejgreb i alle vejrforhold – fra første til sidste millimeter af dækkets mønster.

Michelin X Multi er i handlen i april og kommer i fire dimensioner: 315/70 R 22.5 til alle positioner og til trækker samt 385/55 R 22.5 til steer og trailer dæk. I september bliver serien af X Multi udvidet med 295/60 R 22.5 og 315/60 R 22.5 X Multi D. Og i starten af 2018 føjer Michelin 315/70 R 22.5 X Multi D Remix til palletten.

- Det nye Michelin X Multi giver optimalt vejgreb og markant forbedret holdbarhed. Men ikke nok med det. Dækkene koster det samme som forrige generation, og dermed tager Michelin endnu et skridt til at sikre vores kunder den lavest mulige total cost of ownership, siger Serge Lafon, produktdirektør hos Michelin Truck & Bus.

Innovativ teknologi og RFID

Helt i tråd med Michelins tradition for at udvikle innovative produkter byder X Multi-dækserien på nye teknologier: REGENIONTM, INFINICOILTM, POWERCOILTM og CARBIONTM. Dertil kommer nemmere flådestyring med RFID-chips indbygget i hvert dæk, der som ’connected tyre’ tilbyder forskellige digitale tjenester som individuel dækidentifikation, forbedret flåde- og lagerstyring og bedre sporbarhed.

POWERCOIL er en ny generation af lettere mere robuste stålkabler, som gør dækket lettere og styrker dets holdbarhed i hele livslængden.

INFINICOIL dækker over en lang stålwire, op til 400 meter lang, viklet rundt om dækket. Hermed forbedres stabilitet i hele dækkets livslængde, ligesom holdbarheden øges.

REGENION er selv-regenererende blokke i dækmønsteret, som gemmer på skjulte riller, der kommer frem, når dækket bliver slidt. Det bevarer dækkets vejgreb og øger sikkerheden i hele dækkets livslængden.

CARBION er et materiale skabt gennem en særlig blandingsproces, hvor bestemte komponenter i dækmønsteret blandes i flydende tilstand. Det giver et mere uniformt materiale, der øger dækkets livslængde og reducerer rullemodstand og dermed brændstofforbruget.

Endelig er Michelin X Multi, ligesom Michelins øvrige lastbilsdæk, udviklet med Michelins velkendte kvalitetsstomme. Det betyder, at dækkene kan få skåret nye riller og få nyt dækmønster ved hjælp af Michelins REMIX-proces. På den måde kan transportører udnytte dækkets stomme og gummi fuldt og derved spare penge samtidig med, at dækkets miljøpåvirkning bliver mindre.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.