• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. februar 2017 - SEAT

Den nye SEAT Ibiza

Et mere kompakt ydre og meget bedre plads indvendigt.

Femte generation af SEAT Ibiza får sin debut i offentligheden på den kommende biludstilling i Genève og kan købes fra juni 2017. Femte generation af SEAT Ibiza får sin debut i offentligheden på den kommende biludstilling i Genève og kan købes fra juni 2017.

SEAT

Den nye SEAT Ibiza

Den nye SEAT Ibiza er allerede spækket med den nyeste teknologi, har en enestående dynamik og er betydeligt forbedret på områderne kabineplads og komfort.

Det spanske mærkes vigtigste model har fået et helt nyt design, der samtidig holder fast i den samme ungdommelige, funktionelle, sportslige og komfortable ånd som altid. Og det gør den med et friskt design, der afspejler den nyeste SEAT karakter ved at fortsætte mærkets dna bare med et mere kantet og sportsligt design med mere skulpturerede, markante, spændende og strømlinede overflader.

Den nye SEAT Ibiza vil være en helt ny model, der er blevet skabt med nogle meget ambitiøse mål-sætninger: At tage et stort skridt fremad på områderne sikkerhed, design, præstationer og komfort. Dette store kvalitetsmæssige fremskridt er blevet opnået i kraft af den nye MQB A0-platform. Den nye SEAT Ibiza er den første model fra Volkswagen Group, der bruger denne platform, hvilket understreger SEATs betydning i koncernen og giver en masse fordele.

Ibiza blev første gang lanceret i 1984 og er blevet et ikon for SEAT. Denne bil har eksisteret i længst tid i mærkets historie og er mærkets bedst sælgende model med mere end 5,4 mio. solgte enheder. Ibiza er, foruden Leon og Ateca, en af virksomhedens tre grundsøjler, som SEAT sætter sin lid til at bygge virksomhedens fremtidige succes på.

Mere kompakt, mere rummelig, mere effektiv

Kabinepladsen i den nye SEAT Ibiza er vokset betydeligt, den er meget mere robust og samtidig meget mere sikker. Den er meget bredere, hele 87 mm, 2 mm kortere og et nøk lavere end forgænger-modellen, men frem for alt så skaber bilens nye dimensioner en kraftfuld fremtoning af en bil, der er som limet til vejen. Og nøglen til dette ligger i MQB A0-platformen.

Sporvidden er blevet øget med 60 mm ved forakslen og med 48 mm ved bagakslen, mens aksel¬afstanden er på 2.564 mm – en forøgelse på 95 mm. Resultatet er en meget mere komfortabel bil, hvor den nye SEAT Ibiza fremstår mere rummelig indvendigt og større udvendigt. Eksempelvis er ben-pladsen ved bagsædepladserne blevet øget med 35 mm, og hovedhøjden er blevet øget med 24 mm ved forsædepladserne og 17 mm ved bagsædepladserne. Sæderne er hele 42 mm bredere, hvilket gør den nye SEAT Ibiza til en af de bedste i sin klasse på dette område. Bagagerummet er også vokset med 63 l, hvilket giver en total bagagerumsvolumen på 355 l og er bedst i klassen. Læssehøjden er også blevet sænket, hvilket er et udtryk for, at SEAT forstår at kombinere design og funktionalitet.

Alle motorvarianterne, der fås til den nye SEAT Ibiza, lever op til Euro-6-emissionskravene og er med helt fremme, når det gælder præstationer, fremragende egenskaber, lang levetid og lave emissioner. Man kan vælge mellem tre benzinmotorer med aluminiumsblok og -cylindre. Den første variant er en 3 cylindret 1,0 liters TSI med 95 eller 115 hk med turbolader, intercooler og direkte indsprøjtning. En ny 1,5-liters motor vil kunne fås fra slutningen af 2017 med 4 cylindre og 150 hk. Effektive 1,6-liters TDI-dieselmotorer vil kunne fås med 80, 95 eller 110 hk. Og som den sidste variant giver den nye MQB A0-platform den nye Ibiza mulighed for at blive leveret med en 1,0-liters TSI-compressed natural gas-motor (CNG) med 90 hk. SEAT er den første bilproducent, der tilbyder denne motortype i klassen. Gear-kasserne fås med 5 manuelle gear til motorer med 95 hk eller mindre og med 6 gear til de mere kraftige motorvarianter. DSG-dobbeltkoblingsgearkassen med 7 gear er en anden tilvalgsmulighed til den nye SEAT Ibiza.

Bilens dynamiske køreegenskaber og kørekomfort er takket være den nye MQB A0-platform og en 30 % højere torsionsstivhed i særklasse. Den nye SEAT Ibiza fås kun som 5-dørs model, der gør den mere funktionel, samtidig med at det nye design giver bilen et mere sportsligt look, som man kender det fra 3-dørs modeller. Kvalitetsmæssigt har bilen også taget nogle markante skridt fremad i forhold til støj-svaghed, vibrationer og hårdhed. Den nye SEAT Ibiza byder på samme kvalitetsniveau som større biler. Samtidig er den adræt i bykørsel, god på veje med mange sving og giver en fremragende komfort på lange køreture.

Fire udstyrslinjer og den mest avancerede teknologi
Den nye SEAT Ibiza vil kunne fås med fire forskellige udstyrslinjer, startende med Reference som basisudstyrslinje efterfulgt af Style. Topudstyrslinjerne er FR og Xcellence.
FR-udstyrslinjen indeholder det mest dynamiske og tekniske udstyr, der giver kunden den bedste oplevelse af bilens præstationer. Eksklusive dynamiske designelementer som fx hækdiffusor, en eksklusive stødfanger foran, sportsundervogn og den eksklusive eksteriørpakke black pack er blevet udviklet særligt til denne udstyrslinje.

Xcellence-udstyrslinjen henvender sig til nye kunder, der ønsker et mere sofistikeret og markant design kombineret med mere behageligt, smart og funktionelt udstyr.
De to udstyrslinjer koster det samme og har til formål at tilbyde det bedst mulige udvalg til to forskellige kundetyper: FR henvender sig til dem, der gerne vil have en udpræget sportslig bil, mens Xcellence fokuserer på komfort, elegance og teknologi.

LED-ambientebelysningen til FR og Xcellence fås i to farver; rød og hvid. Brugen af LED-teknologi til bilens indvendige og udvendige lys er ikke blot et æstetisk påhit. LED’er giver et meget bedre lys og sparer samtidig energi, hvilket forbedrer brændstoføkonomien. Det komplette LED-lys på og i Ibiza (forlygter, instrumentpanel, blinklygter og tågebaglygter) er nye i klassen.

FR-udstyrslinjen inkluderer en mere stiv undervogn og har to indstillingsmuligheder, Normal og Sport, der tilpasser sig til førerens præference eller vejforholdene. På et senere tidspunkt vil Xcellence-udstyrslinjen også have denne mulighed – med en blødere indstillingsmulighed.
Førerassistentsystemerne i den nye Ibiza inkluderer elementer, der – til trods for at de allerede fås i Leon og Ateca – er ret usædvanlige i denne klasse. Den nye SEAT Ibiza fås med Front Assist, køassistent, Adaptive Cruise Control, Keyless Entry med heartbeat-motorstartknap, en ny generation af parkeringssensorer foran og bagpå og et mere præcist bakkamera i højere kvalitet, der bliver vist på en lækker 8” berøringsskærm med glaspanel. Det er første gang, at SEAT Ibiza er udstyret med en stor og funktionelt integreret 8’’ berøringsskærm, der indeholder den bedste teknologi uden at gå på kompromis med harmonien i kabinen.

I kabinen er et af den nye models største highlights den trådløse oplader med GSM-forstærker. I forhold til opkoblingsmuligheder er den nye SEAT Ibiza den eneste 100 % opkoblede bil takket være de tre systemer Apple Car Play, Android Auto og Mirror Link. SEAT har sat sig som mål at komme helt i front, når det drejer sig om opkoblede biler og udvikling af nye mobilitetsløsninger, hvor den opkoblede bil forbedrer brugeroplevelsen ved at gøre det nemmere og mere fleksibelt. I en tid med banebrydende forandringer er SEAT klar til at arbejde med de udfordringer, der er forbundet med byinfrastrukturer, trafiksystemer og biler i byer, ved at tilbyde disse teknologier i de fleste af mærkets modeller.

Den nye SEAT Ibiza lancerer et samarbejde med lydproducenten Beatsaudio, der er et mærke, som tilfører energi, følelse og begejstring, hvilket har ændret den måde, som folk lytter til musik på. Soundsystemet har en digital signalprocessor (DSP), syv førsteklasses højttalere og en 8-kanals forstærker med en effekt på 300 W.

MQB A0-platform
Den seneste teknologi fra Volkswagen Group, den såkaldte MQB-platform (den modulopbyggede tværkonstruktion, giver en større produktionsmæssig fleksibilitet og en robust implementering, da den understøtter forskellige modeller og giver mulighed for forskellige karrosserityper i samme segment, og der er mulighed for forskellige opsætninger af akselafstanden med samme basisplatform. SEATs investeringer samt forsknings- og udviklingsudgifter har i de senere år være delvis møntet på at tilpasse produktionslinje 1 på fabrikken i Martorell til den nye MQB A0-platform, der gør SEAT til det første mærke i Volkswagen koncernen til at bruge denne teknologi.

Antallet af dele, der produceres ved hjælp af varmformningsteknologien, er øget, og det bidrager til at reducere vægten og øge stivheden, hvilket giver bilen bedre præstationer og et lavere forbrug. Konkret for den nye Ibiza garanterer mere end 900 robotter og over 4.000 svejsepunkter for bilens robusthed. Punktsvejsning i kombination med laserteknologi sætter komponenter sammen med et fremragende resultat: et letvægtskarrosseri med en ekstrem konstruktionsmæssig stivhed.

Design: det næste trin i SEATs dna
Med en historie, der går over tre årtier tilbage, og modellens vigtighed som grundpille i mærket SEAT har femte generation af Ibiza været en stor udfordring i forhold til designet. Den skulle være frisk og ung, men samtidig også moden og afbalanceret. Og derfor skiller den nye SEAT Ibiza sig ud med det samme med sine perfekte proportioner, sin stærke karakter og sit adrætte look. Dens karakteristiske SEAT kendetegn er ikke blot blevet videreført, de er blevet taget til et nyt niveau, der rykker ved udviklingen af SEATs design-dna. Du behøver blot at kigge en gang på bilen for at føle det, som designeren skitserede, da han skabte den nye bil, og se, at det er det bedste design, SEAT nogensinde har skabt i A0-klassen.

Ved bilens forende gør de trekantede full-LED-forlygter og det ikoniske dagskørelysdesign, at man genkender den nye SEAT med det samme. Logoet har ikke kun en fremtrædende placering på kølergrillen, det bliver også understreget af to karakteristiske linjer på motorhjelmen med et lille hul i kromrammen. Det x-formede design skaber en fantastisk dynamik og en utrolig, visuel stabilitet.

Overhængene foran og bagpå er meget korte med de fire hjul placeret ude ved bilens fire hjørner, hvilket gør bilen stabil, dynamisk og sportslig. Den længere akselafstand og siderudegrafikken accentuerer den nye Ibizas størrelse, mens de to kanter i bilens længde er klassisk SEAT, hvilket giver bilen et mere udtryksfuldt, tredimensionelt look. Karrosseriet har fået en smuk formgivning, der kombinerer skarpe linjer og bløde flader. Dens nye fælge på op til 18” fås i to nuancer og tilfører bilen et elegant præg.

Bilens bagende er også typisk for Ibiza. Dens baglygter former sig rundt om bilen i et samspil med sidekanten ved bilens bagende og har gode proportioner i et unikt design, der giver bilen en fantastisk aerodynamik. Bagendens markante linjer og stødfangerne får bilen til at fremstå bred og giver bilen et nærmest monolitisk look, mens bilens reflekser får bilen til at virke tættere på vejen. FR-udstyrslinjen indeholder detaljer, der understreger bilens sportslige karakter med fx afgangsrør i begge sider af den bageste stødfanger. Xcellence-udstyrslinjerne omfatter kromelementer, der fremhæver bilens elegance og raffinement.

Kabinen har undergået den samme designmæssige forandring, der p.t. gør sig gældende i SEAT Leon og Ateca, men dog med en ny vision for sit designsprog. Bilen er blevet tilført mere spænding, flere tekniske og præcise linjer og lettere proportioner for at give den et mere elegant look og et bedre kvalitetsindtryk, samtidig med at nye materialer har medvirket til at bevare dens ungdommelige og dynamiske karakter. Strukturelt har der været fokus på bilens vandrette proportioner i samlingen af dens forskellige funktionsområder inklusive den hævede midterkonsol i kabinen, der forbedrer ergonomien og højner sikkerheden. Formålet har været at opnå perfekte proportioner, en bedre pladsfornemmelse og større komfort.

Alle kontrollamper og instrumenter er placeret rundt om føreren i den højest mulige position for at undgå, at føreren er nødt til at fjerne blikket fra trafikken. Som i den nye Leon og Ateca er startknappen placeret samme sted; til venstre for gearstangen. Dette er også i den højeste position for at gøre den let tilgængelig. Når man kigger på kvaliteten i hver enkelt detalje i den nye SEAT Ibiza, kan man ikke undgå at tænke på modeller fra højere segmenter – lige fra de utallige individualiseringsmuligheder til muligheden for at vælge farven på LED-kabinelyset og naturligvis uden at glemme teknologien i kabinen som fx 8” berøringsskærmen og Full Link-systemet. Cockpittet er beskyttet af et Air Care-filter, der beskytter personerne i bilen mod alle typer allergener og skaber et helt partikelfrit rum.

Dens design, dens dynamiske adfærd og køreegenskaber, fornemmelsen af en utrolig stabilitet og pålidelighed på vejen, en klart mere lækker kabinekvalitet, utroligt sikker og nem teknologi, bedre pladsforhold i kabinen er alle medvirkende årsager til at gøre den nye SEAT Ibiza til et rigtigt attraktivt valg og det naturligvis til den bedste pris.
SEAT er den eneste virksomhed med komplet kapacitet til at designe, udvikle, fremstille og markedsføre biler i Spanien. SEAT er en del af Volkswagen Group, og har sit hovedkvarter i Martorell ved Barcelona. Mere end 80% af sine biler bliver eksporteret, og er til stede i mere end 75 lande. I 2016 SEAT opnåede det globale salg 410,200 enheder, det højeste resultat siden 2007.

SEAT Group beskæftiger mere end 14.000 fagfolk på de tre produktionscentre - Barcelona, El Prat de Llobregat og Martorell, hvor den fremstiller den meget succesfulde Ibiza og Leon. Derudover producerer virksomheden Ateca og Toledo i Tjekkiet, Alhambra i Portugal og Mii i Slovakiet.

Det multinationale selskab har et teknisk center, der fungerer som en videns hub, der samler 1.000 ingeniører, der er fokuseret på at udvikle innovation til Spaniens største industrielle investor i forskning og udvikling. SEAT modellerne er allerede udstyret med de nyeste teknologiske tilslutningsmuligheder og er i øjeblikket engageret i virksomhedens globale digitaliseringsproces

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.