• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. oktober 2016 - Suzuki

Den nye Suzuki Ignis

Den nye Ignis er den første kompakte SUV på markedet.

Dansk introduktion planlægges til marts måned 2017, og endeligt modelprogram og priser foreligger endnu ikke. Dansk introduktion planlægges til marts måned 2017, og endeligt modelprogram og priser foreligger endnu ikke.

Suzuki

Suzuki Ignis har netop haft europapremiere i Paris. Som SUV er Ignis en ener i sin klasse med et funky design og en opsigtsvækkende rummelighed trods sine kompakte ydre mål. Modellen kommer til Danmark i løbet af foråret 2017.

Sidste år vakte Suzuki opmærksomhed med konceptet iM-4, der som forløber for den nye Ignis blev præsenteret på biludstillingen i Geneve. I begyndelsen af oktober blev den præsenteret som færdig model for det europæiske publikum på biludstillingen i Paris. Tro mod sit koncept er Ignis en iøjnefaldende model, der med en længde på 370 cm samtidig er markedets mest kompakte SUV.

Unikt design
Designet karakteriseres af detaljer, som er klassiske for biltypen: Høj skulderlinje, stor frihøjde, brede skærme og stejl front. Flere designdetaljer har adresse til andre Suzuki-modeller. Motorhjelmen har fx genkendelige træk fra Vitara, og lige som på Swift-modellen er A- og B-stolperne holdt i sort, hvilket får ruderne til at flyde sammen, så de synes som foldet rundt om bilen. C-stolpens skrå lameller peger tilbage på coupémodellen Suzuki Cervo fra 1970'erne og giver sammen med den karakteristiske, fede taglinje Ignis en helt særlig og let genkendelig profil.

Rummelig kabine
Ignis er udviklet fra bunden som en SUV og er bygget på Suzukis nye platform, der også danner basis for den nye Baleno. Dog er Ignis helt anderledes proportioneret med sin store højde på 1,6 meter. Kabinen er rummelig og har karakteristisk for biltypen en høj siddeposition. Bagsædet kan reguleres frem og tilbage for bedre ben- eller bagagerumsplads, og selv med bagsædet i normal position er der god benplads bag.

Mild hybrid
Under motorhjelmen ligger Suzukis energieffektive 1,2 Dualjet-benzinmotor med 90 HK, men Ignis vil også kunne fås som "Mild hybrid", hvor benzinmotoren er koblet sammen med en kombineret el-motor og generatorenhed (ISG) samt et batteri af lithium-ion-typen. Dette system opsamler energi fra deceleration og opbremsninger og bruger den som assistance til benzinmotoren ved igangsætning og acceleration. Dermed opnås et lavere CO2 udslip og en bedre benzinøkonomi, der for mild hybrid udgaven forventes at ligge over 23 km/l ved blandet kørsel.

Den nye Ignis trækker på forhjulene, men den vil også kunne fås med et 4WD-system af viskosetypen, der ved behov automatisk tilkobler baghjulene. Derved er Ignis også her tro mod sit SUV koncept. Af nyt sikkerhedsudstyr kan nævnes, at Ignis modellen fås med automatisk nødbremse, vognbaneassistent og slingreadvarsel.

Dansk introduktion planlægges til marts måned 2017, og endeligt modelprogram og priser foreligger endnu ikke.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.