• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. august 2016 - FDM

Autostole til overpris

Familier betaler overpris for leje af autostole.

Børnefamilier betaler dyrt for at leje autostole på ferien, viser undersøgelse, FDM har foretaget. Børnefamilier betaler dyrt for at leje autostole på ferien, viser undersøgelse, FDM har foretaget.

FDM

Biludlejningsselskaberne tager sig mere end godt betalt for leje af autostole på ferien, viser en undersøgelse, FDM har foretaget. Også udvalg og produktinformation får kritik.

For ringe udvalg, for dårlig produktinformation og alt, alt for dyre. Der er hårde ord fra FDM til biludlejningsselskaberne, når det gælder udlejning af autostole til børn.

Kritikken kommer efter, at FDM har undersøgt prisniveau, udvalg og produktbeskrivelse af autostole hos fire af de største biludlejningsselskaber; Avis, Hertz, Sixt og Budget.

Undersøgelsen viser, at selvom priserne svinger en smule selskaberne imellem, betaler forbrugerne stadig, hvad der ligner overpris for en uges leje på fire udvalgte feriedestinationer. Eksempelvis tager Hertz i Milanos Malpensa lufthavn i Italien op til 131 euro (982 kr.) for en uges leje af én autostol. Dermed kan prisen på leje af to autostole nemt overstige, hvad det koster at leje selve bilen.
 
”Undersøgelsen viser, at det er uforholdsmæssigt dyrt at leje autostol på ferien. Man kan næsten købe en ny autostol til samme pris. Det er svært ikke at få en mistanke om, at selskaberne udnytter situationen og det behov, børnefamilier har,” siger bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen.
 
Det er dog ikke kun prisniveauet, den ifølge FDM er gal med. Også informationerne og udvalget af autostolene er samlet set for dårlige, og det er svært at gennemskue, hvad det er for et produkt, man får. Desuden er det i flere tilfælde kun muligt at leje en selepude til de større børn.
 
”Sikkerhed bør altid have førsteprioritet. Derfor er det heller ikke godt nok, at så store biludlejningsselskaber flere steder kun tilbyder selepuder. Fra de mange autostoletest vi igennem årene har lavet, ved vi, at de langt fra sikrer børnene ligeså godt som autostole. Også den mangelfulde information om stolene trækker ned. Taget i betragtning at vi taler om store, markedsledende selskaber, burde de kunne gøre det bedre. I sidste ende handler det om sikkerhed og tryghed for forbrugerne,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Selv forklarer selskaberne de høje priser med blandt andet store omkostninger til rengøringen og en høj grad af slitage. Et argument FDM dog ikke helt køber.
 
”Vi kan se, at man hos de selv samme selskaber kan leje autostole i en uge for mellem 125 og 250 kroner her i Danmark. Derfor virker det underligt, at det ikke også skulle kunne lade sig gøre i andre lande,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Vil man undgå at betale de høje lejepriser, anbefaler FDM, at man tager sin egen autostol med på rejsen. Hos de fleste flyselskaber er det på lige fod med klapvogne ikke noget, der koster ekstra. Man bør dog altid undersøge, hvordan reglerne er på flyselskabets hjemmeside.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.