• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juni 2016 - Peugeot

Den nye PEUGEOT 3008

PEUGEOT præsenterer den nye 3008 – en avanceret SUV

 Den nye PEUGEOT 3008 kommer på det danske marked til efteråret 2016. Den nye PEUGEOT 3008 kommer på det danske marked til efteråret 2016.

PEUGEOT

Den nye PEUGEOT 3008 rammer et segment, der oplever kraftig vækst over hele verden:

C-SUV segmentet. Den skal ikke blot tage kampen op med et stigende antal konkurrenter, men vise en ny vej for de kunder, der ønsker en anderledes og overraskende biloplevelse. Med den nyeste generation af PEUGEOT i-Cockpit, et inspirerende design, et optimeret karosseri og undervogn samt en række high-tech udstyr er målet for den nye 3008, at den skal skille sig ud fra mængden som en inkarnation af den moderne bil og blive en dominerende spiller i den mellemstore SUV-klasse.

Den nye PEUGEOT 3008 har premiere for offentligheden til Paris Motorshow i efteråret 2016, inden den bliver lanceret på verdensplan.

Et futuristisk PEUGEOT i-Cockpit
Det første, der fanger øjet, når man sætter sig ind i den nye 3008, er et spektakulært og næsten futuristisk instrumentbord. Det er PEUGEOTS nyeste generation af mærkets i-Cockpit, som er en helt ny fortolkning af det traditionelle instrumentbord, der forener intuitiv betjening med en passioneret high-tech køreoplevelse.

Det sporty rat er gjort endnu mindre og er blevet ændret, så det nu er fladt foroven og forneden, hvilket giver et bedre greb og ikke mindst maksimal udsyn til instrumenterne samt mere benplads.

I midten af instrumentbordet er placeret en 8” touch skærm, som minder om en tablet. Den er akkompagneret af 6 elegante pianotangenter, der fungerer som ”vippekontakter” og giver nem adgang til funktioner som radio, aircondition, navigation, indstillinger, telefon og mobilapplikationer.

Head-up instrumenteringen består af en high-res 12.3” skærm med digital speedometer, omdrejningstæller etc. Den futuristiske grafik kan tilpasses og personaliseres efter førerens ønsker. Der er fem forskellige udtryk, som kontrolleres via en knap på rattet, bl.a. ”Personal mode”, som giver føreren mulighed for at få vist en række forskellige informationer som navigationsinstruktioner, driving assistance systemer, motor parametre, trip computer etc. Hver setting er understreget af animationer og lys, som er en visuel nydelse.

Systemet indeholder desuden MirrorScreen, induction Smartphone recharging og 3D connected navigation. Mirror Screen funktionen er kompatibel med MirrorLink (til Android), Android Auto og Apple Carplay og man kan således få adgang til de apps og funktioner fra sin smartphone, som kan være nyttige bag rattet – det kan være rutevejledninger, at sende og modtage sms´er via Siri stemmekontrol eller lytte til sin foretrukne playliste.

Men det nye PEUGEOT i-Cockpit stopper ikke der. Eftersom køreglæde stadig er en af PEUGEOTs kerneværdier, tages sanseoplevelserne et skridt videre med i-Cockpit Amplify, hvor næsten alle sanser bliver vakt:

    Synet, ved at variere lysstyrken i kabinen og farverne på skærmene
    Hørelsen, ved forskellige lydindstillinger
    Følesansen, ved indbygget massage i sæderne (op til fem programmer)
    Lugtesansen, ved en duft diffuser

Interiøret i den nye 3008 er unik for markedet og understreger PEUGEOTs move up-market strategi, idet det nye i-Cockpit vil være standardudstyr.

SUV design med et PEUGEOT twist
Ved første øjekast hersker der ingen tvivl om, at den nye 3008 er en SUV – den rummer alle de karakteristika, som definerer denne type bil:

    En lodret front
    En lang flad motorhjelm
    En høj sidelinje
    Beskyttelsespaneler hele vejen rundt (ved kofanger, hjulkasser og dørpanler)
    Store hjul
    Hævet frihøjde
    Tagrælinger

Men den nye 3008 nøjes ikke med at inkorporere disse karakteristika - den kombinerer dem med et elegant design, der forener elementerne i en harmoni af velafbalancerede proportioner. Fronten har rene linjer, men er på samme tid ekspressionistisk med et mere aggressivt look, hvilket understreges af de smalle forlygter, der minder om sammenknebne rovdyrøjne.

Sidelinjerne er høje, men de flydende linjer fra motorhjelmen, som integrerer dørhåndtagene, giver bilen et slankt og let udseende. Det sorte ”Black Diamond” tag er en vigtig design feature (option fra niveau 2), der bidrager til, at bilen ikke synes høj og tung, mens den understreger det dynamiske udseende.

Det moderne design fortsætter på bagenden, hvor et skinnede sort tværgående panel integrerer LED baglygterne med PEUGEOTs signatur: Tre mærker fra løvekløer, hvilket gør bilen genkendelig uanset, om det er nat eller dag.

En forførende køreoplevelse
Køreoplevelsen i den nye 3008 er resultatet af PEUGEOT ingeniørernes know-how og lange erfaring kombineret med effektiv og moderne teknologi. Takket være den nye EMP2 platform har 3008 opnået en balance mellem komfort og vejgreb, der hidtil har været uset i C-SUV klassen. Undervognen er fintunet til hver eneste motorversion for at opnå optimale køreegenskaber, hvilket forstærkes af en markant vægtreduktion på gennemsnitlig 100 kg.
Den er udstyret med en avanceret udgave af Grip Control, der giver mulighed for fem forskellige vejgreb (Normal, sne, mudder, sand og ESP off). Dette system er kombineret med 18” Mud&Snow dæk og Hill Assist Descent Control.

Herudover er der mulighed for at udstyre den nye 3008 med en række forskellige features, der alle gør livet nemmere for føreren: Active Safety Brake med Distance Alert, Active lane departure warning, Driver attention warning, Speed limit sign recognition and recommandation, Adaptive Cruise Control med Stop function og Active Blind-spot monitoring.
Kraftfulde og effektive motorer

Den særlige fokus på karosseriet og vægtreduktion spiller en afgørende rolle i den konstante søgen efter reduktion af brændstofforbrug og CO2-udledning. Dette er i 3008 kombineret med et aerodynamisk design og brugen af dæk med lav rullemodstand (Ultra Low Rolling Resistance), hvilket gør den best in class, når gælder benzinmotorer.
1.2L PureTech 130 hk S&S udleder fra 115 g CO2/km, mens 1.6L THP 165 hk S&S kun udleder 129 g/km. Der tilbydes fire forskellige benzinmotorer:

- 1.2L PureTech 130 hk S&S 6-trins manuel gearkasse (en standard version samt en særlig effektiv version)
- 1.2L PureTech 130 hk S&S 6-trins automatgearkasse
- 1.6L THP 165 hk S&S 6-trins automatgearkasse

PEUGEOTs BlueHDi-teknologi betyder, at CO2-udledningen kan holdes nede på mellem 100 og 121 g/km for motorer med henholdsvis 100, 120 og 150 hk. Den nye 3008 fås med seks forskellige dieselmotorer:

-1.6L BlueHDi 100 hk S&S 5-trins manuel gearkasse
-1.6L BlueHDi 120 hk S&S 6-trins manuel gearkasse (en standard version samt en særlig effektiv version)
-1.6L BlueHDi 120 hk S&S 6-trins automatgearkasse
- 2.0L BlueHDi 150 hk S&S 6-trins manuel gearkasse
-2.0L BlueHDi 180 S&S 6-trins automatgearkasse

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.