• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juni 2016 - Renault

Godt nyt til børnefamilierne

Den nye Renault Scenic lanceres i efteråret.

Renault Scenic lanceres i efteråret og Grand Scenic kommer et par måneder senere. Renault Scenic lanceres i efteråret og Grand Scenic kommer et par måneder senere.

Renault

Billederne af den nye Renault Grand Scenic er netop blevet afsløret. Og ganske som det er tilfældet med alle Renaults nye modeller, er der skruet op for den sportslige charme, uden det er gået ud over de praktiske egenskaber.

Da den Internationale biludstilling i Geneve åbnede i marts, var der især en bil, der strålede på podiet. Det var den nye Renault Scenic, der begejstrede med 20 tommer hjul som standard, dristige farver og intelligent indretning.

Nu er billederne af storebror – Grand Scenic - så blevet afsløret. Og de viser, at selv om det er en bil til syv, så behøver det altså ikke være noget man frygter at blive set i. Den har også dristige proportioner, og er faktisk blevet endnu mere rummelig end forgængeren.

I den nye Grand Scenic er der valg mellem fem og syv sæder. Ganske som tilfældet er i flagskibet Renault Espace, kan sæderne foldes ned enkeltvis, eller samlet via en knap i bagagerummet eller ved et tryk på R-link 2 skærmen ved føreren.

Længere, bredere og sikrere
Grand Scenic er hele 24 centimeter længere end den korte Scenic, men er også større end den nuværende Grand Scenic. Den er blevet 15 mm højere, 75 mm længere, 20 mm bredere, frihøjden er nu øget med 30 mm, og så er akselafstanden øget med 35 mm, i forhold til den eksisterende
Alt i alt en noget mere sportslig udseende bil, der dog er lige så rummelig som forgængeren. Eller faktisk mere. Med fem sæder oppe er der plads til hele 765 liter bagage. Det er 40 liter mere end den nuværende Scenic.

Den nye Renault Scenic og dermed også Grand Scenic er som den første bil fra Renault udstyret med Active Emergency Braking System. Systemet, der virker helt op til 60 km/t, bremser automatisk bilen helt op i tilfælde af eksempelvis en fodgænger, der går ud foran bilen, hvor føreren ikke selv reagerer.

Men der er mange andre sikre tekniske detaljer i bilen, der hjælper med til at øge sikkerheden. Den kan fås med adaptiv fartpilot, der virker op til 160 km/t, og så har bilen også lane keeping assist system. Bevæger man sig over i en anden vejbane uden at give tegn, retter bilen sig selv op igen. Og så er bilen udstyret med automatisk op og nedblænding.

Ud over dette fås Grand Scenic jo med helt samme teknologi som både Espace, Talisman og den nye Mégane. Det vil sige mulighed for enten 7 tommer skærm eller 8,7 tommer stor touch skærm med R- Link 2 systemet. High end modellen fås naturligvis også med omfattende Bose anlæg.
I systemet er naturligvis også Ambient lightning systemet samt head up display.

Sexet design
Som chefdesigner Laurens van den Acker sagde ved pressemødet i forbindelse med lanceringen af ny Scenic, så er det familiebilen, for de forældre, der stadig er forelskede. Man kunne hævde, at det er en noget smal målgruppe. Men det han mente var naturligvis, at her er en bil, der selv om den skal være praktisk, ikke er holdt op med appellerer til følelserne. Så på trods af, at den nye Grand Scenic er blevet længere end den foregående, ser den langt mere kompakt og sportslig ud.

Det skyldes ikke mindst, at den har fået øget frihøjde og, at rudearealet er blevet mindre. Samtidig har bilen standard 20 tommer hjul og mulighed for to tonet karosseri, hvor taget er sort eller gråt. De 20 tommer hjul er standard og prismæssigt koster de omtrent det samme som 17 tommer hjul. Bredden er blot 195 mm og det betyder en lavere rullemodstand og dermed lavere brændstofforbrug. Også her forenes flot design med fornuft.

Bredt motorudvalg

Kernen til køreglæde er naturligvis også motorer. Og her er der hele tre dieselmotorer og to benzinmotorer at vælge imellem. Og den ene af dieselmotoren er en hybrid assist.
Mindste motor er en 110 hk diesel med manuelt gear, som fås både med manuelt gear, 7-trins EDC gear og med Hybrid Assist mulighed. Ønsker man mere power kan man også få en 130 hk diesel med manuel gearkasse og som rosinen i pølseenden også en 160 hk version med seks trins EDC gearkasse.

Ønsker man benzinversionen er der valg mellem en 115 hk og en 130 hk. Begge er med seks trins manuel gearkasse.
Og vi tager alle motorversioner til Denmark er et åbent spørgsmål og afhænger af prisen, som vi endnu ikke har fastlagt.
Renault Scenic lanceres i efteråret og Grand Scenic kommer et par måneder senere.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.