• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. maj 2016 - Renault

En ordentlig moppedreng

På Beijing motorshow viste Renault sin første D-Segment SUV.

 På Beijing motorshow viste Renault sin første D-Segment SUV. En ordentlig moppedreng, der i første omgang lanceres i 80 lande. På Beijing motorshow viste Renault sin første D-Segment SUV. En ordentlig moppedreng, der i første omgang lanceres i 80 lande.

Renault

Bilen er helt ny, og designet er ikke set før, men navnet er kendt – nemlig Koleos. Et navn, der første gang så dagens lys som konceptbil i år 2000 på Geneve Motorshow, og som i 2008 blev introduceret som en rigtig produktionsklar bil.

I alt er der solgt 300.000 Koleos – hvoraf mere end 210.000 er solgt uden for Europa. Koleos blev også introduceret i Danmark – men uden den helt store succes. Og det er da heller ikke en bil vi giver os i kast med herhjemme lige med det første.

Men i Kina, hvor de ikke alene spiser hunde, men også elsker store SUV, forventes bilen at blive en succes. Mere end 30 procent af alle biler solgt i Kina er nemlig SUV og tendensen er stigende. Fra 2014 – 2015 steg salget af SUV med hele 54 procent.

Koleos bygger på samme platform som Renault Espace og Talisman og er da også både lang og bred. Akselafstanden er 2,7 meter, mens længden er knap 4,7 meter. Motorerne er dog ikke enorme. Der er valg mellem to benzinmotorer og to dieselmotorer med hestekræfter mellem 130 og 175 hk.

Det, der er særligt i en SUV er naturligvis udsynet. Og Koleos tilbyder da også sine passagerer en siddeposition, der er hele 150 mm højere end i en traditionel sedan. Det, der også er med SUV er, at de også ind imellem skal kunne klare lidt terræn. Og det kan den nye Koleos. Med en frihøjde på 213 mm og 4X4 teknologi med valg for drift på to hjul, 4x4 eller 4WD auto er der ikke mange steder, den må give op.

Som i Renault Taliaman og Renault Espace er den naturligvis udstyret med R-Link 2 systemet

Den nye Koleos bliver produceret to steder. Busan i Sydkorea, hvor man skal producer til alle markeder undtaget Kina. I Kina produceres Koleos på den nye fabrik i Wuhan, hvor Renault Kadjar i øvrigt også produceres til det kinesiske marked.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.