• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. september 2015 - ekstrabladet

Danske biler kan være berørt af VW-snyd

Softwaresnyd kan have ramt knap 91.000 danske biler

Knap 91.000 danske biler kan være berørt af Volkswagens software-svindel.

Det oplyser Volkswagen Danmark.

Verden over har 11 millioner dieselbiler fra VW haft et computerprogram installeret, der skulle sløre bilernes reelle forureningsniveau, når der blev udført test af bilerne.

På de danske veje kører i alt 600.000 biler fra VW-koncernen rundt. Der er tale om mærkerne Volkswagen, SEAT, Audi og Skoda, hvoraf 15 procent kan køre rundt med softwaren, som kan sløre bilernes reelle forureningsniveau.

Hvor mange biler af hvert mærke, der har fået installeret svindelsoftware, har Volkswagen Danmark endnu ikke overblik over.

Mandag modtog man tallet på de potentielt ramte biler fra fabrikken i Tyskland, men hvor mange, det reelt drejer sig om, finder den skandaleramte bilgigant først ud af, når de får de nøjagtige stelnumre.

VW mener dog ikke at der er grund til bekymring, hvis den er blandt dem med den efterhånden meget kendte software, installeret.

Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDM, mener dog at man skal følge med i sagen.
Ejer du en af de biler, som har installeret software til at snyde i miljøtests, så er det vigtigt at følge med i, hvordan sagen udvikler sig i de kommende dage. Resultatet kan få store konsekvenser for din bil og dens køreegenskaber"

Mere info følger...


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.