• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. juli 2015 - Toyota

Toyota runder 1.000 hybridbiler på rekordtid

Salget af hybridbiler i Danmark fortsætter med at stige.

Verdens største bilproducent Toyota dominerer markedet totalt og rundede i første halvår 1.000 solgte hybridbiler. Verdens største bilproducent Toyota dominerer markedet totalt og rundede i første halvår 1.000 solgte hybridbiler.

Toyota Danmark A/S

Verdens største bilproducent Toyota dominerer markedet totalt og rundede i første halvår 1.000 solgte hybridbiler.


Salget af Toyota hybridbiler er dermed steget 50 procent sammenlignet med samme periode året før.

Salget af hybridbiler boomer. Der er således aldrig før solgt så mange hybridbiler i Danmark, som der blev i første halvår af i år. Toyota dominerer markedet totalt med 1.039 solgte hybridbiler i årets første seks måneder.

I 2013 rundede Toyota 1.000 solgte hybridbiler i december. Året efter nåede den japanske bilproducent det runde tal et par måneder tidligere i oktober, og nu har Toyota passeret 1.000 solgte hybridbiler i juni på mindre end et halvt år. Det sætter samtidig en tyk streg under hybridbilens fremmarch i Danmark.

Det er ikke kun i Danmark, at salget af hybridbiler stiger, og alle steder dominerer verdens største bilproducent Toyota hybridbil-markedet. Toyota nærmer sig hastigt 8 mio. solgte hybridbiler på verdensplan siden introduktionen af verdens første masseproducerede hybridbil Prius i 1997.

Her 18 år senere markedsfører Toyota globalt 27 forskellige hybridbiler og én plug-in hybridbil. I Danmark står fem forskellige hybridmodeller på salgslisten med Yaris som den mest solgte. Der blev i første halvår indregistreret 628 Yaris Hybrid og 408 Auris Hybrid. Yaris Hybrid har været den mest populære hybridbil i Danmark de seneste tre år.

Skal aldrig lades op
Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin, og man skal aldrig tænke på at lade den op. Det sørger bilen nemlig automatisk selv for under selve kørslen. Så i modsætning til elbiler behøver man altså hverken at bekymre sig om rækkevidden eller kæmpe med ladestik, ladestander og lang ladetid.

Pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S ser danskernes stigende interesse for hybridbiler som selvforstærkende.

”Flere og flere har fået kendskab til hybridbilens mange fordele og fortæller det videre til omgangskredsen. Vi oplever også, at rigtig mange danskere er solgt, når først de har prøvet en hybridbil og oplevet den støjfrie, glidende og stressfrie kørsel. Og så gør det jo ikke noget, at man samtidig er med til at gøre noget godt for klimaet og miljøet,” bemærker Anders Tystrup.

Han peger også på, at prisen naturligvis har en betydning for hybridbilens gennembrud i Danmark. Hybridbiler er nemlig generelt blevet billigere.

”For seks-syv år siden kostede den billigste hybridbil knap en halv million kroner. I dag kan man vælge mellem flere til den halve pris eller lavere,” siger Anders Tystrup og henviser bl.a. til markedets billigste hybridbil – Yaris Hybrid – der kan fås fra 179.990 kr., mens den noget større Auris Hybrid kan fås fra 259.990 kr.

Det er hovedsageligt private, der køber hybridbiler, men også et stigende antal virksomheder og især kommuner har for alvor fået smag for de mange fordele ved hybridbiler.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.