• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juni 2015 - Applus Bilsyn

Stor stigning i danskere på bilferie

Stigning på 25%

Bilferie bliver for alvor populært i de kommende uger, hvor usædvanligt mange danske biler stævner ud. Bilferie bliver for alvor populært i de kommende uger, hvor usædvanligt mange danske biler stævner ud.

Danskerne ventes i den grad at rejse på bilferie i løbet af sommeren i år.

Kufferterne i bagagerummet, iPads til bagsædet og rendyrket asfaltferie.

1,6 mio. bilister
I ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 2.290 bilejere siger 63 procent ja til, at de rejser på bilferie i løbet af sommeren, hvilket svarer til ca. 1.600.000 bilejere.

Det er en stigning på 25 procentpoint sammenlignet med en identisk undersøgelse, som virksomheden foretog i 2014 blandt 2.461 bilejere.

"Det overrasker, at bilferie bliver så populært et rejsetema i år. Én årsag kan være, at danskerne sidste år havde en fantastisk sommer herhjemme og har fået smag for bilferie. Herudover ved vi, at kør-selv-ferie er billigt og giver mange oplevelser. Skal man på bilferie, råder vi alle til at få en TilstandsAttest på bilen. Her tjekker vi bl.a. oliestand, bremser, elektriske kredsløb, tandrem og støddæmpere – alle de ting, der kan gå i stykker, når bilen kører langt. Hver sommer strander omkring 7.000 danske bilister i udlandet på grund af mekaniske problemer, viser tal fra SOS International. Derfor er det vigtigt at før-tjekke bilen, så man undgår nedbrud midt i f.eks. alperne,” siger adm. direktør, Per V. Rasmussen hos Applus Bilsyn.

Danmark stiger i popularitet
Især én rejsedestination overstråler alle andre.

Hele 59 procent af de danske familier, venner og kærestepar, der skal på bilferie, foretrækker firehjulet ferie i Danmark.

Også her er der sket en markant forskydning i forhold til 2014. Sidste år var samme tal kun 38 procent.

De 5 mest populære 2015-rejsemål på bilferien

1. Danmark 59 %
2. Tyskland 9 %
3. Italien 8 %
4. Sverige 7 %
5. Frankrig 6 %

Faktaboks: Skal du til Tyskland – så husk miljømærket!
Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldigt i hele bilens levetid. Ganske få byer accepterer fortsat et gult mærke. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.