• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. maj 2015 - Suzuki Bilimport Danmark

Danmarks billigste bil med automatgear

Suzuki praktisk minibil Celerio får nu med automatgear.

Priserne begynder ved 103.990 kroner, og såvel benzinøkonomi som trailervægt er uændret af automatikken Priserne begynder ved 103.990 kroner, og såvel benzinøkonomi som trailervægt er uændret af automatikken

Suzuki Bilimport Danmark

I marts måned introducerede Suzuki den nye mikrobil Celerio, der er kendetegnet ved at have nogle af klassens mest praktiske egenskaber. Den har usædvanlig god plads i både kabine og bagagerum, og alle modeller har fem døre, fem siddepladser og må trække en trailervægt på op til 400 kg.

Nu bliver modellen tilmed en af de mest komfortable i klassen, fordi Suzuki introducerer et nyt automatiseret gearskifte AGS (Automated Gear Shift) i Celerio udgaven med 68 hk.

Mange fordele
AGS modellen har en elektronisk styret kontrolenhed for hydraulisk betjening af kobling- og gearskiftefunktion. Enheden er meget kompakt og er monteret direkte på transmissionen, hvilket giver et hurtigere og mere glidende gearskifte end normalt for et automatiseret system.
Systemet har også en ”krybe-funktion”.

Det vil sige, at når man slipper bremsen, triller bilen langsomt frem, selv om speederen ikke påvirkes. Dette er en rigtig god feature ved f.eks. kø-kørsel og parkeringsmanøvrer.

Endnu en fordel ved AGS er, at automatikken ikke påvirker hverken trækevne eller brændstoføkonomi. Med AGS gear må Celerio fortsat trække en lille trailer på op til 400 kg, og EU-normen er uændret på 23,3 km/l, hvilket er det samme som for udgaven med manuelt gear. I øvrigt har AGS også en manuel indstilling, så føreren kan vælge selv at skifte gear.

Det foregår via små klik med gearstangen og stadig uden brug af koblingspedal.

“Vi forventer en pæn stor interesse hos kunder, der kun må og kan køre bil uden koblingspedal, men også hos kunder der blot ønsker den ekstra komfort, man får i en bil med automatisk gearskifte,
” siger John Mogensen fra Suzuki Bilimport Danmark.

Fra kr. 103.990
Med AGS gear koster Celerio fra 103.990 kroner, hvilket kun er 14.000 kroner mere end grundudgaven med 68 hk og manuelt gear. Modellen er udstyret på “Comfort”-niveau, hvor udstyr som fx aircondition, fjernbetjent centrallås, el-ruder i fordørene og CD-radio med USB-indgang samt Bluetooth-forbindelse til håndfri betjening af mobiltelefonen er standard.

Sikkerhedspakken består af 6 airbags, ESP, hjulspindskontrol, bremseassistent, to selealarmer, to ISOFIX-beslag og automatisk dæktrykskontrol.

Celerio modellen blev introduceret til priser fra 89.990 kroner i marts måned, hvor den hurtigt blev et tilløbsstykke hos Suzuki forhandlerne. Siden har Suzuki arbejdet på at forkorte leveringstiden, hvilket også er lykkedes for de fleste modelvarianter.

I Celerio-programmet findes i øvrigt også en udgave med en såkaldt Dualjet-motor, som er udviklet med Suzukis nyeste miljøteknologi. Den yder også 68 hk, har 5 manuelle gear og sikrer en EU-norm på klasseledende 27,8 km/l.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.