• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. januar 2015 - Ford Motor Company

Ford Motor Company

Ny Ford Mondeo fik 5 stjerne i Euro NCAP's test

Den nye Ford Mondeo blev tildelt de maksimale 5 stjerner i Euro NCAPs kollisionstest af den uafhængige sikkerhedsorganisation, som foretager kollisionstest af biler.

Den nye Mondeo, der nu lanceres i hele Europa, er den første model, der på globalt plan tilbyder Pre-Collision Assist med Pedestrian Detection. En teknologi, der ikke blot registrerer fodgængere i bilens kørselsretning men også tager højde for fodgængernes bevægelsesmønstre og holde øje med potentielt farlige situationer. Den aktiverer således automatisk bremserne, hvis føreren ikke selv reagerer på en mulig kollision med en fodgænger.

En anden nyhed i Mondeo er Fords seleairbags. Ved en ulykke vil selen hurtigt pustes op og fordele det stød, der kommer ved en kollision, over et større område af kroppen.
“Det her er den rent teknologisk mest avancerede Ford bil i Europa nogensinde.

Med features som Pre-Collision Assist med Pedestrian Detection og seleairbags på bagsædet har vi leveret sikkerhedsfunktioner, der bidrager til en meget sikker oplevelse for både fører, passagerer og fodgængere”, siger Ulrich Koesters, Vehicle Line Director i Ford Europa.

Blandt andre af de teknologier, som den nye Mondeo tilbyder kan nævnes:

Ford Dynamic LED forlygter med lys, der i høj grad ligner dagslys. Vinkler og intensitet justeres automatisk efter køreforholdene.

Ford MyKey: som gør det muligt for bilens ejer at programmere en nøgle – typisk til en yngre bilist – der kan hindre distraheringer under kørslen så som indgående telefonsamtaler, styre lydniveauet på bilens musikanlæg og ikke mindst begrænse bilens topfart.

Active City Stop: Der, hvis føreren er uopmærksom, sikrer at bilen automatisk enten bremser eller nedsætter farten markant for at forhindre kollision med andre biler (ved lavere hastigheder op til 40 km/t).

SYNC 2 med Automatisk Nødopkald
kan automatisk ringe direkte til alarmcentralen ved en ulykke. Systemet giver besked om dine GPS-koordinater (på det lokale sprog), og sætter bagefter dig i forbindelse med alarmcentralen.

“Kravene for at opnå Euro NCAPs 5 stjerner bliver hele tiden højere, og idag er biler nødt til at kombinere fremragende beskyttelse af bilens passagerer med avancerede førerassistance-systemer for at opnå den højeste score.

Ford Mondeo leverer fantastiske resultater i forhold til begge kriterier og er blandt de første biler, der tilbyder en teknologi, der registrerer fodgængere”, siger Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær.
” Vi opfordrer bilkøbere til at udnytte de nye sikkkerhedsfeatures til fulde og at prioritere disse tilvalg ved køb af ny bil”

Den nye Mondeos karrosseri består af 61% højstyrkestål, og den er den første i bilbranchen til at bruge hydroformet højstyrkestål i de forreste vinduesstolper og tagbøjlerne. Dette reducerer en eventuel deformationen med op til 64 mm.

Af andre forbedringer kan nævnes en krængningsstabilisator udformet således, at den begrænser gearkassens bevægelse ved en frontkollision. Dette reducerer også ratstammens bevægelse; alt sammen for at beskytte føreren i kabinen. Samtidig sikrer kanaler i boron stål forbedret beskyttelse ved sidekollisioner.

Den nye Mondeo lanceres hos alle landets Ford forhandlere netop nu. Se mere om ny Ford Mondeo

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.