• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. september 2014 - MyNewsDesk

Audi Danmark

Audi modtaget sin den første bilproducent, tilladelse til at teste førerløse biler i Californien

 I 2012 var Audi den første bilproducent til at modtage en af de røde nummerplader til førerløse biler i staten Nevada I 2012 var Audi den første bilproducent til at modtage en af de røde nummerplader til førerløse biler i staten Nevada

Audi er den første virksomhed, der opnår en ny californisk kørselstilladelse for førerløse biler. En række nye regulativer, der regulerer testkørsel med selvkørende biler på offentlige veje trådte i kraft den 16. september 2014. Derfor kan man nu møde en Audi A7 med Traffic Jam Pilot funktionalitet på de californiske veje.

Audi har gennemført forskning over titusindvis af kilometer i Europa og forskellige stater i USA, hvor den type testkørsel er tilladt. Forskningen har til formål at udvikle særdeles automatiserede køresystemer til motorvejskørsel. Audi forudser, at denne teknologi kan være klar at blive introduceret for kunderne i løbet af 5 år.


Køretekniske egenskaber udvikles:

Vejene i Californien er særligt vigtige for testen af Audis selvkørende biler, fordi koncernens elektroniske forskningslaboratorium (ERL) har til huse der. Ingeniørerne hos ERL arbejder på en lang række automatiserede køretekniske egenskaber som fx kommunikation mellem menneske og maskine, der viser, hvornår personen eller bilen kontrollerer kørslen.

"Audi er drivkraften bag den forskning, der skal videreføre førerløs kørsel fra science fiction til en produktionsklar model", udtalte Scott Keogh, President hos Audi of America. "At vi har opnået den første tilladelse, som er udstedt af staten Californien, viser, at vi fortsat vil være førende inden for denne vigtige teknologi."

"Californien har igen og igen bevist, at staten er globalt førende inden for teknologi, og dagen i dag er starten på en ny æra for bilindustrien", udtalte senator Padilla. "Teknologien med førerløse biler har potentiale til at revolutionere bilkørslen, reducere antallet af trafikulykker og redde liv. Jeg hylder indsatsen hos Audi of America og andre virksomheder, der arbejder på at gøre denne teknologi til en realitet".

I 2012 var Audi den første bilproducent til at modtage en af de røde nummerplader til førerløse biler i staten Nevada. I juli var Audi sammen med Floridas guvernør Rick Scott den første bilproducent til at demonstrere de selvkørende bilers udvikling på en motorvej i Tampa, som for kort tid forinden var blevet udvalgt som testvej for selvkørende og opkoblede biler.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.