• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. september 2014 - Peugeot Danmark

Peugeot EXALT

Koceptbilen i nye klæder til Paris Motor Show

Den eksklusive sedan er drevet af en benzin HYbrid4 drivlinje, som giver 340 hk og firehjulstræk. Den eksklusive sedan er drevet af en benzin HYbrid4 drivlinje, som giver 340 hk og firehjulstræk.

Peugeot viser sin innovative konceptbil, Peugeot EXALT, i nye klæder til Paris Motor Show. I denne udgave er den karakteriseret af nuancer af grå, som understreger dens potente udstråling. EXALT er designet til at pirre sanserne med sit uventede materialebrug, hvor bl.a. karosseriet er fremstillet i en unik kombination af rå stål og ”Shark Skin”, og ikke mindst til at overraske med spændende teknologiske løsninger.

”Peugeots 125 års historie som bilproducent er præget af modeller, der har sat sit præg på deres epoke. Med konceptbilen EXALT tager Peugeot hul på endnu et nyt kapitel og viser, at mærket beslutsomt bevæger sig fremad, med stor selvtillid”.


Potent designsprog med innovative materialer
Som en hyldest til den franske bilproduktion i 20´erne og 30´erne, er karosseriet i rå stål håndlavet af en karetmager. Designet på EXALT har forenet de mest potente elementer fra Peugeots formsprog: Lang motorhjelm, markerede hjulkasser, høj talje og lav taglinje (bilens højde er 1,30 meter) og en blanding af plane flader og skarpe linjer. Udseendet kombinerer aggressivitet med en strømlinet dynamik, der understreges af, at alle unødvendige materialer er skåret væk – alle detaljer er nøje udvalgt med øje for effektivitet.
EXALT er 4,70 meter lang og er udstyret med 20” hjul. For at mindske vindmodstanden, er bagenden udført i ”Shark Skin”, som er et effektivt tekstil, der er et resultat af bionik, hvor man har hentet inspiration i naturens processer og dermed formået at frembringe et stof, der har samme overflade og egenskaber som hajskind. Kombinationen af det rå stål og det grå ”Shark Skin” skaber en sofistikeret tone i tone overgang og understreger bilens stringente elegance. Brugen af ”Shark Skin” har ikke alene en æstetisk funktion, men bidrager desuden til EXALTs dynamiske performance og dens SCx værdi på blot 0,6.
EXALT er Peugeots fremtidsvision for en sedan, der kombinerer et slankt design med stor anvendelighed. Bagklappen rejser sig vandret ved hjælp af pantografformede hængsler, og det giver maksimal åbning med minimal pladsforbrug udvendigt. Bagagerummet har lav læssekant, hvilket giver let adgang til HYbrid-kick konceptet, som er en elektrisk sammenklappelig scooter, der er placeret under bagagerumsgulvet. HYbrid-kick er det perfekte supplement til de sidste kilometer i byen.

Visionær kabine

Peugeots i-Cockpit giver en intens køreoplevelse bag rattet, som er udformet i læder og ”chiné”. De digitale instrumenter er placeret intuitivt for at gøre betjeningen så let som muligt, mens to sammenklappelige touch skærme indeholder informationer om Hi-Fi, navigation, aircondition osv. En særlig innovativ feature er Pure Blue systemet, som renser luften for flygtige organiske forbindelser og små partikler, før den kommer ind i kabinen.
Bilens ekspressive linjer bliver fremhævet af en gennemført stålfinish, og selv i kabinen er der brugt rå stål de steder, hvor passagererne ikke har direkte kontakte med det. Ved albue og arm kontaktpunkter er der valgt varmt tonet træ, mens der er brugt et uldbaseret tekstil ”chiné” på dørpaneler, instrumentbord og loftsbeklædning. Sportssæderne er udført i en blanding af ”chiné” og ældet læder. Normalt bliver læder til biler udvalgt omhyggeligt og garvet, så det fremstår helt ensartet og fejlfrit. I dette tilfælde har man valgt at udnytte de små fejl i læderet til at give en unik signatur og lade læderet ælde naturligt uden brug af kemikalier.
Som en del af målsætningen om at fremme bæredygtighed og udnytte de ressourcer, der er på de forskellige markeder, er den kinesiske version af EXALT udsmykket med ibenholt, mens det i den europæiske version er erstattet med ”avispapirstræ”. Som navnet indikerer, er det lavet af genanvendte aviser, hvilket sås første gang på konceptbilen Onyx. I dette tilfælde er der brugt erhvervsmagasiner, som med deres karakteristiske farve giver en laksefarvet nuance.

High performance drivlinje
Peugeot EXALT vejer blot 1.700 kg og er udstyret med en plug-in HYbrid4 drivlinje. Under motorhjelmen ligger en 1.6 THP benzinmotor med 270 hk, som er udviklet af Peugeot Sport. Elmotoren, der yder 50 kW, er integreret i multi-link bagsakslen. Den opsamler energi til opladning af batteriet under bremsning og ved deceleration bliver den kinetiske energi, der ellers ville være gået tabt brugt som bremsekraft. HYbrid4-teknologien giver ikke alene EXALT hele 340 hk, men også mulighed for at vælge firehjulstræk og forskellige køremåder: Ren el, kun benzin eller benzin-el hybrid, mens føreren samtidig nyder godt af Peugeots know-how, når det gælder vejgreb og køreegenskaber.
Med EXALT afslører Peugeot ikke alene sin fremtidsvision for sedan-modellen, mærket viser endnu en gang, at passion er en integreret del af arven og generne.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.