• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. august 2014 - Toyota

Mest solgte bil sidste år

Toyota Corolla verdens mest solgte bil i 2013.

2013 mest solgte bil blev den meget populære Toyota Corolla, og salget buldrer fortsat frem. 2013 mest solgte bil blev den meget populære Toyota Corolla, og salget buldrer fortsat frem.

Toyota

Verdens mest solgte bilmodel i fjor blev igen den legendariske Toyota Corolla med 1,22 mio. solgte biler. Det viser en opgørelse fra det internationale analysebureau IHS Automotive, der hvert år samler salgstal fra hele verden.

Toyota Corollas popularitet er uomtvistelig. Lige siden introduktionen af den første generation af Corolla i 1966 har salget af den japanske bilmodel udviklet sig stærkt. Med 1,22 mio. solgte biler i fjor markerede Corolla sig da også igen som verdens mest solgte bilmodel i 2013. Samlet set er der solgt knap 41 mio. Corolla’er i løbet af de godt 47 år, modellen nu har eksisteret.

Naturligvis er det ikke bare én fast model, der har skabt denne opsigtsvækkende bedrift. Corolla modelprogrammet er løbende blevet fornyet, og flere andre varianter af Corolla-modellen er udviklet for at imødekomme kundernes forskellige ønsker og behov til en driftssikker bil.

Den oprindelige Corolla-model kører nu på 11. generation med navnet Corolla sedan, men også modeller som bl.a. Corolla Axio, Corolla Altis og Corolla EX er med til at løfte Corolla-modellen til verdens ubetinget mest populære bilmodel. Toyota Corolla sælges i dag i 150 lande over hele verden, og salget buldrer fortsat frem. Således steg Corolla-salget på verdensplan 5 procent i fjor.

Corolla blev til Auris

Det er syv år siden, at Corolla skiftede navn til Auris i Danmark og i flere andre europæiske lande, og så sent som i fjor så en helt ny og anden generation af Auris dagens lys. Et halvt år senere – sommeren 2013 – genintroducerede Toyota en helt ny stationcar-udgave af den populære Corolla nu med navnet Auris Touring Sports.

Kombinationen af en helt ny Auris-model med et skarpt og moderne design samt muligheden for at vælge mellem enten benzin-, diesel- og hybridmotor var med til at tredoble salget af Auris i Danmark i 2013. Der er samlet solgt over 200.000 Corolla og Auris i Danmark siden 1967.

Den seneste Toyota Corolla kostede i Danmark ved introduktionen i 2007 fra 234.000 kr., mens Toyota Auris i dag kan fås fra kun 199.990 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.