• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. juni 2014 - Applus bilsyn

Rustbeskyt din bil

Sommer er bedste tidspunkt at rustbeskytte bilen.

Fordi luften er tør om sommeren, er juni og juli det optimale tidspunkt at få bilen rustbeskyttet på. Fordi luften er tør om sommeren, er juni og juli det optimale tidspunkt at få bilen rustbeskyttet på.

Applus

Selvom de færreste tænker på rust om sommeren, er det faktisk det bedste tidspunkt at rustbeskytte bilen, forklarer Applus Bilsyn.

Til trods for at de fleste rustbeskytter bilen om efteråret, er juni og juli rent faktisk de bedste måneder at indrullere sin bil til en omgang rustbeskyttende olie.

Det forklarer Applus Bilsyn. Årsagen skal findes i det lune vejr.

Tørre biler bedst
"De fleste køber rustbeskyttelse om vinteren, når det sner og fryser. Men det er i realiteten bedre, at gøre det i sommervarmen. Her er der markant mindre fugt på vejene og i luften. Det medfører, at rustbeskyttelsesvæsken trænger bedre ind i bilen, fordi den er knastør og lettere kan modtage væsken,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Rustangreb på biler koster som bekendt bilejerne mange penge. Men skader, der ikke behandles i tide, er også dyre, når bilen skal sælges. En bil med synlige rustangreb er ganske enkelt langt mindre værd.

"Hvert år ser vi grelle eksempler på, at bilen er så rusten, at den ikke kan gå igennem det periodiske bilsyn. De synlige rustskader er oftest ved skærmkanter, bagklap og kølerhjelm, mens der typisk er mere alvorlige skader i bunden af bilen. Derfor tilbyder vi mange af vores kunder at få suppleret deres bilsyn med en RustAttest, som giver et godt billede af, hvordan det står til med rusten i bilen,” siger Per V. Rasmussen.

Ikke sikkert rustgarantien dækker
Ikke kun gamle biler ruster, men især de små, billige minibiler er udsatte for rust, da de fra fabrikkens side ikke er lige så godt rustbeskyttet som dyrere familiebiler.

De fleste biler har garanti mod gennemtæring på 12 år. Men hvad mange bilejere ikke er klar over, er, at det forudsætter, at angrebet kommer indefra. Når rustskaderne bliver undersøgt, begynder de ofte med et lille hul i lakken – og så dækker garantien ikke, forklarer Applus Bilsyn.

"For at opretholde garantien mod rust kræver mange bilfabrikanter, at bilen kommer til rusteftersyn. Dette eftersyn er for det meste gratis, og man kan se i servicehæftet, hvor ofte det skal foretages. Leder du efter en brugt bil, kan det være en god ide, at finde en der er rustbeskyttet, eller som har en RustAttest – f.eks. fra Applus,” siger Per V. Rasmussen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.