• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juni 2014 - De Danske Bilimportører

Bilsalget stiger igen

Endnu engang peger pilen opad for bilsalget.

Skoda Octavia er en af de bedst sælgende biler i mellemklassen. Skoda Octavia er en af de bedst sælgende biler i mellemklassen.

De Danske Bilimportører

Der bliver fortsat solgt flere nye biler. Selvom stigningstaksten i maj blev knap så stor som i de forgående måneder voksede bilsalget endnu engang. Salget steg med 1,4%, i forhold til maj sidste år, og dermed fortsætter udviklingen mod endnu et rekordår for bilsalget i Danmark. Endnu mere markant var udviklingen i salget af varebiler. Her voksede salget i maj med hele 23,1%, og cementerede, at erhvervslivet for alvor er i markedet efter kommercielle nye køretøjer.

”Vi oplever igen i maj et meget positivt marked, der er præget af en kraftig efterspørgsel. Det er en markant og historisk bevægelse i retning af en udskiftning af bilparken. Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at de mindste biler ikke længere egenrådigt dominerer salgslisterne. Derimod synes danskerne nu igen, at have fået appetit på de lidt større biler”, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Og ifølge bilimportørerne er der tegn på, at den positive udvikling vil fortsætte hen over sommeren.

”Efterspørgslen er så kraftig, at vi forventer, at den positive udvikling vil fortsætte i de kommende måneder. Det understreges også af tilvalget af de lidt større biler, der er endnu en indikator for optimismen blandt forbrugerne”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler nyt tigerspring
Salget af nye varebiler steg i maj til 2.421 nye biler. Det er en fremgang på 23,1% i forhold til maj 2013.

”Det er en meget kraftig vækst, som varebilssalget undergår i disse måneder. Det er voldsomt og en positiv overraskelse. Efter et par år med en stabilisering efter krisen ser vi nu for alvor at varebilssalget rykker og det er kraftig indikator på, at erhvervslivet tror på fremtiden og tør investere i det produktionsapparat, som varebilerne er en vital del af for rigtigt mange små og mellemstore virksomheder,” siger Bent Mikkelsen. 

Lastbiler i tilbagegang

Indregistreringen af nye lastbiler faldt i maj med 19,7% i forhold til maj sidste år. Der blev indregistreret 253 nye lastbiler – et fald fra 315 i maj 2013. 

"Faldet i indregistreringen af nye lastbiler er bekymrende. Selvom dette marked er markant anderledes end vare- og peronbiler, havde vi forventet en beskeden fremgang i 2014. Det regner vi stadig med bliver årets resultat, men det er klart at udviklingen i maj er anledning til at holde nøje øje med udviklingen over de kommende måneder”, slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.