• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juni 2014 - Toyota

Den nye Toyota AYGO

Toyota starter produktionen af ny AYGO.

Priserne på den nye Toyota AYGO er klar ved introduktionen i Danmark i løbet af juni. Priserne på den nye Toyota AYGO er klar ved introduktionen i Danmark i løbet af juni.

Toyota

Nedtællingen til introduktionen af den nye Toyota AYGO er for alvor inde i den sidste fase. Således har den nye AYGO netop indtaget samlebåndet på bilfabrikken i Kolin i Tjekkiet her få uger før introduktionen i Danmark.

Med et opsigtsvækkende design, en hidtil uset højde af materialekvalitet i kabinen, et banebrydende multimediesystem samt muligheden for let at sætte sit helt eget personlige præg på bilens design både udvendig og indvendig er der med den nye Toyota AYGO lagt op til en bil, der på alle måder skiller sig ud fra mængden.

Stoltheden lyste da også ud af den øverste chef for Toyota i Europa, Didier Leroy, da han på bilfabrikken TPCA i Kolin i Tjekkiet overværede, at de første færdige modeller af anden generation af Toyota AYGO kørte af samlebåndet. Der er investeret over 1,6 milliarder kroner i fabrikken i forbindelse med introduktionen af den nye AYGO.

I begyndelsen af produktionen af den nye AYGO ruller omkring 300 biler af samlebåndet hver dag svarende til en ny bil for hver 55 sekunder. Allerede efter en uge bliver produktionen øget til over 700 biler om dagen, og i løbet af juni når produktionen over 1.000 nye biler hver eneste dag.

700 nye stillinger på fabrikken
Det er planen, at TPCA-fabrikken i Tjekkiet skal producere over 80.000 nye AYGO’er om året i 2015. For at imødekomme den omfattende bilproduktion har det været nødvendigt at oprette 700 nye stillinger på bilfabrikken i Tjekkiet.

Den nye AYGO bliver introduceret i Danmark her i juni, men man kan allerede nu forhåndsreservere den opsigtsvækkende AYGO, hvis man ønsker at være blandt de allerførste i Danmark til at få bilen leveret.

Da priserne endnu ikke er helt klar, får man som ekstra bonus navigation installeret i sin nye AYGO uden merpris, hvis man er blandt de første 500 kunder, der forhåndsreserverer bilen.

Navigationen x-navi er på dansk og bliver integreret i multimediesystemet x-touch, der rummer adskillige smarte standardfunktioner som fx bakkamera, Bluetooth® til håndfri mobilsnak og trådløs streaming af musik fra mobiltelefonen, kørecomputer, apps og ikke mindst MirrorLink, der gør, at man trådløst kan spejle skærmen fra sin mobiltelefon op på bilens store 7” touch skærm.

Stort X på fronten

Det er dog i særlig grad det opsigtsvækkende design på den nye AYGO, der stjæler billedet. Et stort X fylder den aggressivt udseende front, mens skarpe linjer fra det store X løber over de smalle forlygter og videre hele vejen op til de kontrastfarvede sidespejle.

Bagtil præges nederste del af bagkofangeren af en skarp kontrastfarve, mens et par markante baglygter smyger sig forførisk op langs bagklappen i mørktonet glas. Jo, den nye AYGO skiller sig i den grad ud.

Motormæssigt er den nye AYGO udstyret med en markant forbedret udgave af Toyotas prisbelønnede 3-cylindrede 1.0-liters benzinmotor med 69 hestekræfter og en gennemsnitlig brændstoføkonomi på 26,3 km/l ved blandet kørsel.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.