• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. januar 2014 - Applus Bilsyn

Mange havde startproblemer

685 bilister kunne ikke starte på grund af fladt batteri.

Hver dag kan hundredvis af biler med et gammelt batteri kan ikke starte i det kolde vejr, lyder meldingen fra Falck. Hver dag kan hundredvis af biler med et gammelt batteri kan ikke starte i det kolde vejr, lyder meldingen fra Falck.

Applus Bilsyn
 
Startproblemer over hele landet
KOLDSTART: Frosten medfører, at hundredvis af biler over hele landet dagligt ikke kan starte, oplyser Falck. Sørg for at tage rustskader i opløbet, siger Applus Bilsyn.
 
Hele 685 telefonopkald fik Falck efter weekenden, da danskere over hele landet oplevede, at bilen ikke ville starte på grund af fladt batteri.
 
"Det er altid et problem, når temperaturen når et stykke under frysepunktet. Halvdelen af de nødopkald vi har haft i dag, har været i forbindelse med biler, der ikke ville starte. Det er ofte et problem for biler med ældre batterier. Vores opgave er at tage ud med startkabler og hjælpe køretøjerne i gang. Fortsætter frosten, vil vi nok se den samme tendens de kommende dage,” siger Klaus Kristiansen, pressemedarbejder hos Falck.
 
Hos Applus Bilsyn, landets største bilsynsvirksomhed, der i disse dage tager temperaturen på tusindvis af bilers tilstand, forklarer man, at det er vigtigt, at bilejerne ruller en tur med bilen løbende, så den ikke står stille i flere dage i streg. På den måde sikrer man, at batteriet ikke aflades.
 
Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Tag rustkampen i opløbet
Det skrappe vejr slider også på bilen, som udsættes for rust, hvis den ikke er beskyttet mod sne og salt. Det kommer der mere af i de kommende dage, hvor det kolde vejr fortsætter ifølge DMI.
 
"Hovedparten af rust på biler opstår i løbet af vinteren, fordi alle forudsætninger for rustangreb er til stede. Nyfalden sne og frost kan dække små rusthuller og indkapsle rusten, der får gode arbejdsbetingelser. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar, og f.eks. givet den rustbeskyttelse, kan der nemt opstå rustskader i denne periode,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn. 

Gå til Forsikringsoversigten her!
 
Faktaboks: RustAttest med store rabatter 
Applus Bilsyn leverer RustAttesten med og uden syn af bilen. Prisen er 399 kr., dog er der 200 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres sammen med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus Bilsyn dig rabatkupon på 600 kr. til Dinitrolkæden. 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.