• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. januar 2014 - Motor-magasinet

Sjælden Ferrari på auktion

Bonhams sætter sjælden Ferrari på auktion.

Bil 0834 AM, som Bonhams snart udbyder på auktion, blev i 1954 kørt af Umberto Maglioli i Mille Miglia og af Jose Froilan Gonzalez på Silverstone, hvor han vandt. Bil 0834 AM, som Bonhams snart udbyder på auktion, blev i 1954 kørt af Umberto Maglioli i Mille Miglia og af Jose Froilan Gonzalez på Silverstone, hvor han vandt.

Motor-magasinet
 
Der vil snart være mulighed for at købe et eksemplar af den sjældne sportsvogn Ferrari 375-Plus. Der blev kun fremstillet fem eksemplarer af denne bil, og det eksemplar, der bliver sat til salg, er det første af de fem.

Bilen er udstyret med en 4.9 liters V12-motor, der udvikler 330 hk, og det var i sin tid kun de allerbedste racerkørere, der fik lov til at køre i den. En af dem var Jose Froilan Gonzalez fra Argentina og Umberto Maglioli fra Italien.

375-Plus-modellen deltog i Le Mans og på Silverstone samt det fem dage lange gadeløb Carrera PanAmericana, der gik gennem Mexico. Her opnåede Umberto Maglioli en gennemsnitlig hastighed på imponerende 173 km/t. Hans Ferrari 375-Plus kørte gennemsnitligt med 240 km/t i mere end fem timer gennem den sidste del af løbet.

Tilmeld din bil på Autocoms online bilauktion

Vandt på Silverstone
Bil 0834 AM, som Bonhams snart udbyder på auktion, blev i 1954 kørt af Umberto Maglioli i Mille Miglia og af Jose Froilan Gonzalez på Silverstone, hvor han vandt. Senere blev bilen overtaget af Jim Kimberly fra USA, som solgte den videre til Howard Hively, en Cadillac-forhandler fra Ohio.

Philip Kantor, leder af Bonhams afdeling for personbiler i Europa, siger:
-Vi er beærede over at være udvalgt til at sælge denne vidunderlige bil, som repræsenterer en vigtig tidlig periode i Ferraris racerlegende. Det er meget sjældent, at en Ferrari team-bil med en kontinuert historie og ubestridt identitet kommer til salg på en offentlig auktion. Vi tror, det vil skabe stor interesse fra hele verden.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.