• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. december 2013 - Applus Bilsyn

Blændende sol er farlig

Skarp vintersol blænder bilister: 5 råd til sikker kørsel.

BLÆNDER SOLEN? Ud over at holde lidt igen med farten skal bilister sørge for at kontrollere bilens lygter, så de er sikre på, at modkørende kan se dem. BLÆNDER SOLEN? Ud over at holde lidt igen med farten skal bilister sørge for at kontrollere bilens lygter, så de er sikre på, at modkørende kan se dem.

Applus Bilsyn
 
Solen hænger lavt på himlen netop nu og blænder bilisterne om eftermiddagen. Sørg for rene ruder og tændte lygter, så du kan se trafikken, og modkørende kan se dig, lyder nogle af rådene fra Applus Bilsyn.
 
Vinter kan være Ray Ban-vejr – på trods af de kølige temperaturer. Fordi den nordlige halvkugle vender væk fra solen om vinteren, står solen markant lavere på him len og skinner i en mere flad vinkel, direkte på bilisterne.
 
På dage uden skyer kan det betyde, at bilister, der kører mod solen, bliver blændet. 

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Tjek lygter
“Bilisterne skal se sig ekstra godt for - især i trafiksituationer, hvor de kan møde tværgående trafikanter i vejkryds og rundkørsler skal man være ekstra opmærksom. Ud over at holde lidt igen med farten skal man sørge for at kontrollere bilens lygter, så man er sikker på, at modkørende sagtens kan se en. Alt for mange kører rundt med dårlige lygter,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn. 
 
Det sene efterårsvejr byder ikke kun på en lavt hængende sol, men også masser af fugt, vand, grene og snavs, der hvirvles op og rammer bilerne. Det kan yderligere forstyrre førerens udsyn.
 
Undgå skidt på forruden
“I modlys kan selv mindre mængder skidt virke som en uigennemtrængelig hinde, og så bliver det rigtig svært at orientere sig. Har man ikke frit udsyn, kan man få svært ved at se, hvor glat der er, og om der f.eks. er frost eller is på vejene,” siger Per V. Rasmussen.
 
Applus Bilsyn har i øjeblikket omkring 50.000 biler til syn hver måned – heraf mange til et forberedende vintersyn. De mest forekommende skader stammer fra jord, blade og nedfaldne grene, der forårsager ridser i lakken. Derfor anbefaler Applus Bilsyn, at bilens lak beskyttes med en nanobehandling, der giver bilens overflade et ekstra lag at stå imod med. 

Besøg forsikringsoversigten her!
 
Faktaboks: 5 råd til at køre sikkert i modlys
1. Tjek lygterne så du ved, de modkørende kan se dig
2. Hav masser af sprinklervæske på bilen
3. Sæt farten ned i situationer med særligt behov for at orientere sig, eks. trafiklys og rundkørsler (brug gerne dine spejle)
4. Tjek viskerbladene så du er sikker på, at du kan viske forruden og få et klart udsyn
5. Føler du dig særlig generet af solen, så hav et par solbriller i handskerummet
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.