• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. november 2013 - Motor-magasinet

Dyr tur i Ferrari

Millionbøde til virksomhedsejer for kørsel i sin Ferrari.

En virksomhedsejer er blevet dømt til at betale en bøde på 3,4 millioner kroner samt 6,3 millioner i registreringsafgift for uberettiget kørsel i sin Ferrari. En virksomhedsejer er blevet dømt til at betale en bøde på 3,4 millioner kroner samt 6,3 millioner i registreringsafgift for uberettiget kørsel i sin Ferrari.

Motor-magasinet

En virksomhedsejer var blevet opkrævet registreringsafgift på cirka 6,3 millioner kroner af sin tysk indregistrerede Ferrari. Han fik udleveret faste prøveskilte til sin virksomhed ved at afgive forkerte oplysninger til motorkontoret om virksomhedens aktiviteter, og blev under en straffesag blandt andet idømt en bøde på 3,4 millioner kroner for at have unddraget sig registreringsafgift på bilen, skriver Bilbranchen.

Han gjorde under registreringsafgiftssagen gældende, at han ikke skulle betale registreringsafgift, blandt andet fordi bilen ikke kunne indregistreres i Danmark. Der var således tale om en specialkonstrueret racerbil til brug for banekørsel, og bilen var monteret med H-seler, som ikke opfylder de danske krav om 3-punktseler.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Det var ubestridt, at bilen havde kørt cirka 500 kilometer på færdselslovens område, og efter karakteren af kørslerne, herunder det forhold, at de ikke var nødvendige af hensyn til reparation, salg eller lignende, kunne disse ikke anses for bagatelagtige.

Landsretten fandt derfor, at bilen var taget i brug, og at registreringspligten og dermed også pligten til at betale registreringsafgift var indtrådt. Det var uden betydning, om bilen efterfølgende kunne indregistreres, oplyser chefjurist Nils Suhr Andersen, Bilbranchen.

Søg brugte biler til over en million kroner her!

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.