• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. november 2013 - Applus Bilsyn

Din nummerplade skal tyverisikres!

Kvinder har brug for hjælp til at tyverisikre nummerpladerne

Fra d. 15. novmber og to år frem, skal nummerplader på person- og varebiler tyverisikres. Fra d. 15. novmber og to år frem, skal nummerplader på person- og varebiler tyverisikres.

Applus Bilsyn 

Ny undersøgelse viser at markant flere kvinder end mænd får i de kommende måneder brug for professionel hjælp, eller en hånd derhjemme, til at få tyverisikret nummerpladen.

Når den nye nummerpladeforordning træder i kraft den 15. november, skal danskerne sikre nummerpladerne mod tyveri. 
 
Og mens hver anden mandlig bilejer selv finder skruetrækkeren frem, så er det samme kun tilfældet hos hver fjerde kvinde. Markant flere kvinder end mænd får i stedet tyverisikret nummerpladen - f.eks. i en bilsynshal eller i forbindelse med syn.
 
Det viser en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt over 1.400 bilejere, om hvordan de forbereder sig på den nye nummerpladeforordning.

Besøg Autocoms online bilauktion
 
Bilen er mandens ansvar
"Det er vel næppe nogen hemmelighed, at bilen i mange familier er mandens ansvarsområde. Det kan måske betyde, at mænd i forvejen er mere fortrolige med at reparere og sætte bilen i stand og derfor selv sikrer nummerpladerne. Vi forventer, at rigtig mange bilejere vil få brug for teknisk hjælp til at tyverisikre deres nummerplade. Det er en hurtig procedure, som vi vil kunne foretage i løbet af 10-12 minutter, når vi har en godkendt løsning på plads,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.
 
1 million kan få brug for hjælp
Undersøgelsen indikerer, at synshaller og firmaer i bilbranchen fremover vil få mange nummerpladehenvendelser. Mere end hver anden bilist ventes at sikre nummerpladerne mod tyveri inden for de næste seks måneder.
 
"Både person- og varebiler er omfattet af forordningen, og det betyder, at op mod en lille million bilejere vil få brug for monteringshjælp, hvis vi følger resultaterne i vores undersøgelse. Vi er ved at forberede os, så vi kan tilbyde en godkendt løsning i slutningen af året. Herefter vil vores mere end 100 synshaller være klar til at hjælpe med at tyverisikre nummerpladerne. Kunderne vil komme til at vælge mellem at købe en ”Gør-det-selv”-pakke eller få os til at sikre nummerpladerne,” siger Per V. Rasmussen.
 
25 procent af de danske mandlige bilister har allerede har sikret deres nummerplader. Kun 15 procent af kvinderne kan prale af det. Til gengæld ved mænd og kvinder stort set lige meget om loven, viser undersøgelsen.

Besøg forsikringsoversigten her!
 
Faktaboks:
Sådan er de nye nummerpladeregler
For at forebygge nummerpladetyverier, hvor nummerpladerne ofte bruges til brændstoftyverier, indfører regeringen fra den 15. november et krav om, at nummerplader på person- og varebiler skal tyverisikres. Man har herefter frem til 15. november 2015 til at få tyverisikret nummerpladerne.
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.