• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. november 2013 - Motor-magasinet

Bilvurderinger ender i retten

Sag om bilvurderinger mod skjult betaling ender i retten.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe: Jeg har aldrig oplevet, at en enkelt sag har givet så mange klager. Forbrugerombudsmand Henrik Øe: Jeg har aldrig oplevet, at en enkelt sag har givet så mange klager.

Motor-magasinet

Forbrugerombudsmanden stævner det estiske selskab HBF Nordic OÜ med en dansk eneejer. Selskabet har krævet betaling for bilvurderinger på nettet, som forbrugerne ikke vidste, de havde indgået en aftale om. Forbrugerombudsmanden vurderer, at selskabets fremgangsmåde er ulovlig, og at forbrugerne skal have deres penge retur.

"Hvor meget er din bil værd?" "Bestil en vurdering - start her!"
Sådan stod der på bilvurderingssiderne www.auto-pris.com, www.bil-vurdering.com, www.bil-pris.com, www.danskebilpriser.com og www.dinbilpris.com. I det øjeblik forbrugeren havde udfyldt ganske få felter og klikket på "start", var der indgået en aftale om at købe en bilvurdering til 399 kroner. Det fremgik kun med småt andet sted på siden.

Forbrugerombudsmanden har siden foråret 2012 modtaget omkring 500 skriftlige klager samt et stort antal telefoniske henvendelser omkring de fem bilvurderingssider.
 
Generelt klager forbrugerne over, at de uden at vide det har bestilt en bilvurdering, og at de efterfølgende ikke har kunnet fortryde deres køb. De har også modtaget rykkere, selvom de har klaget til selskabet og nægtet at betale for bilvurderingen.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Det er Forbrugerombudsmandens vurdering, at HBF Nordic OÜ, der opkræver penge for bilvurderingssiderne, har overtrådt reglerne om god markedsføringsskik, herunder også reglerne om aftaleindgåelse og fortrydelsesret.
Sagen vedrører bilvurderinger, der er "bestilt" på de fem bilvurderingssider i perioden fra 24. november 2011 til 13. maj 2013.

HBF Nordic OÜ har tilkendegivet over for Forbrugerombudsmanden, at det vil sætte opkrævningerne i bero fra den 24. oktober 2013. Forbrugere, der efter den 24. oktober har modtaget rykkere fra selskabet, opfordres til at kontakte Forbrugerombudsmanden.

Rekordmange klager
- Jeg har aldrig oplevet, at en enkelt sag har givet så mange klager. Bilvurderingssiderne er udformet på en måde, så forbrugerne uden at vide det har købt en bilvurdering. Det er efter min opfattelse uacceptabelt. Derfor har jeg taget initiativ til at trække selskabet i retten. Jeg vil gerne have rettens ord for, at forbrugerne ikke har pligt til at betale, og at dem der har gjort det, kan få deres penge tilbage, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Besøg forsikringsoversigten her!
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.