• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juli 2013 - Toyota

Toyota mest miljørigtig

Toyota er verdens mest miljørigtige virksomhed.

Toyota er kåret som verdens mest miljørigtige virksomhed, hvilket bl.a. hybridbilen Toyota Prius, der kører på en kombination af el og benzin. Toyota er kåret som verdens mest miljørigtige virksomhed, hvilket bl.a. hybridbilen Toyota Prius, der kører på en kombination af el og benzin.

Toyota

Toyota vinder tredje år i træk 
Bilproducenten Toyota er for tredje år i træk kåret som den mest miljørigtige virksomhed i verden. Det viser den årlige undersøgelse Best Global Green Brands fra den anerkendte internatioale konsulentvirksomhed Interbrand.
 
Over 10.000 forbrugere rundt omkring i verden har deltaget i undersøgelsen, der blandt andet ser nærmere på, hvordan den almene opfattelse af virksomheders miljøindsats er sammenholdt med virksomhedernes reelle indsats for miljøet. Her ligger Toyota altså helt i top blandt verdens 100 største virksomheder.
 
Toyota bliver ikke bare anerkendt for at være blandt de bedste til konstant at fokusere på at sikre et bæredygtigt miljø. Verdens største bilproducent henter også stor anerkendelse for sin investering i ægte innovative produkter som bl.a. verdens første hybridbil Toyota Prius, der kører på en kombination af el og benzin.
 
Derudover anerkender undersøgelsen Toyotas mange forskellige projekter, der har til formål at nedbringe udledningen af drivhusgasser og mindske forbruget af energi og vand i virksomheden.
 
Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Toyota miljøcertificeret i Danmark
I Danmark er importøren Toyota Danmark og samtlige autoriserede Toyota-forhandlere og -reparatører som noget helt unikt alle sammen ISO 14001-miljøcertificeret. Det betyder, at Toyota importøren og alle Toyotas forhandlere og reparatører lever op til de strengeste krav inden for miljøledelse. Toyota fokuserer således også i Danmark på at reducere virksomhedens belastning af miljøet mest muligt.
 
Ifølge undersøgelsen fra Interbrand bidrager Toyotas fuld hybridteknologi i særlig grad til virksomhedens stærke miljørigtige profil hos forbrugerne. Salget af hybridbiler fra Toyota rundede for nylig 5,2 millioner, hvilket har medført en anslået mindskning af CO2-udledningen med hele 35 millioner tons – svarende til alle danskeres udledning af CO2 i næsten otte måneder.
 
Toyota planlægger at introducere 21 nye hybridmodeller frem til slutningen af 2015, ligesom bilproducenten også lancerer en brændselscellebil i 2015, der kører på brint, og hvis eneste udledning er rent vand. En bil, Toyota karakteriserer som den ultimative øko-bil.
 
Besøg forsikringsoversigten her!
 
Solceller på bilfabrikker
Toyota arbejder på flere andre områder også for at reducere udledningen af CO2 lige fra produktionen på bilfabrikkerne til salget hos forhandlerne. For nylig har verdens største bilproducent opført Storbritanniens største installation af solcellepaneler på bilfabrikken i Burnaston, hvor bilerne Toyota Avensis og Toyota Auris bliver produceret. Her sørger 16.800 solpaneler fremover for at producere tilstrækkelig med strøm til produktionen af omkring 7.000 biler om året.
 
Et andet eksempel på Toyotas konstante miljøfokus er et projekt med delebiler i Grenoble i Frankrig. Toyota stiller her over 70 ultrakompakte elbiler – heriblandt den nye Toyota i-ROAD – til rådighed for borgerne som et supplement til de offentlige transportmidler. Borgerne kan så via et helt unikt samkørsels-system – udviklet af Toyota Motor Corporation i Japan – planlægge deres rejser, kontrollere om en elbil er ledig, og foretage reservationer – alt sammen via deres smartphone.
 
Foreløbig kører dette projekt udelukkende i Frankrig, men erfaringerne bliver løbende indsamlet og vil kunne blive benyttet, hvis man ønsker at gennemføre lignende miljørigtige projekter andre steder i verden.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.