• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juli 2013 - Applus Bilsyn

Danskerne elsker bilferie

Undersøgelse: Hver anden bilejer tager bilen på ferie.

Otte ud af ti bilejere får deres bil kontrolleret, før de tager afsted på bilferie. Og det kan være en rigtig god idé for at undgå sammenbrud. Otte ud af ti bilejere får deres bil kontrolleret, før de tager afsted på bilferie. Og det kan være en rigtig god idé for at undgå sammenbrud.

Applus Bilsyn


Hver anden dansker tager bilen
55 procent af danske bilejere tager bilen på ferie i år, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn. Samtidig er Danmark den mest populære køredestination. Se her hvordan du tjekker bilen før sommerferien.

Bilferie er særdeles populært hos danskerne. Ny undersøgelse udført af Applus Bilsyn viser, at hele 55 procent af danske bilejere planlægger at tage bilen på ferie i år. Og langt den største del ventes at tage på bilferie henover sommeren, hvor ca. en halv mio. danskere hvert år rejser afsted.

Besøg billånsoversigten her!

Danmark mest populære bilferieland
“Undersøgelsen viser, at næsten hver anden feriebilist skal på en tur rundt i Danmark. Samtidig fortæller tallene, at danskerne nødigt risikerer nedbrud med bilen på deres bilferie. Mere end otte ud af ti får bilen undersøgt, inden de tager afsted for at undgå problemer. 40 procent får bilen undersøgt af professionelle bilfolk. Det giver en større sikring for, at bilen er fit og klar til at køre de mange ekstra kilometer,” siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn.

Traditionelt rejser omkring 300.000 danskere på egentlig sommerbilferie i Sydeuropa. Af dem ventes hovedparten at køre til Italien, Frankrig, Kroatien eller Spanien, i den nævnte rækkefølge. Herudover kommer et stort antal af f.eks. campister, som ikke tæller med i dette regnskab, oplyser Dansk Bilferie.

Få sommertjek inden afgang
”Vi anbefaler, at bilejere køber en Tilstandsattest, der også fungerer som et hurtigt sommertjek af bilen, samt et Tempo100-tjek af campingvognen, hvis man skal på campingferie. Det betyder, at man sandsynligvis slipper helt for ekstra udgifter, fordi bilen går i stykker undervejs. Selv en tur på et par tusinde kilometer til Frankrig kan være rigtig hård kost for en bil, hvis den ikke er gjort klar,” siger Per V. Rasmussen.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

Bilferie: Sådan gør du bilen klar til bilferien
Tilstandsattesten indbefatter kontrol af olie, batteri, tandrem, bremsevæske, kølevæske, lygter, dæk, styretøjet og meget andet. 

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Faktaboks: Det skal undersøges inden bilferien
• Sørg for ny bremsevæske, så bremserne ikke overophedes og mister effekt.
• Tjek pærer, lys, blinklys og sikringer på bilen.
• Undersøg dine dæk for fejl og synlige skader som buler og sprækker i kanten. En jævnlig inspektion af dine dæk er især påkrævet, hvis dine dæk er gamle. 
• Mål lufttrykket i dækkene. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens dæksel til tanken, indersiden af fordøren eller i din bils instruktionsbog. Er dækkene pumpet korrekt, bruger din bil desuden mindre brændstof. • Tjek aircon og kølesystem, så du ikke lider overlast i varmen.
• Udskift olie og oliefilter, så motoren smøres optimalt og f.eks. er klar til længere belastning som f. eks. at holde i kø.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.