• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. juni 2013 - Toyota

Tredobling af hybridsalget

Toyota runder fem millioner hybridbiler.

Toyota har netop rundet fem millioner solgte hybridbiler på verdensplan. Toyota har netop rundet fem millioner solgte hybridbiler på verdensplan.

Toyota

Fremgang i hybrid-salget
Med introduktionen af Toyota Yaris Hybrid i fjor fik hybridbilen, der kører på en kombination af el og benzin, for alvor sit gennembrud i Danmark. Danmark er dog langt fra eneste sted i verden, hvor den miljørigtige bil stormer frem. Toyota har nemlig på verdensplan netop rundet fem millioner solgte hybridbiler.

Siden den japanske bilproducent Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil Toyota Prius i 1997, er salget af hybridbiler, der kører på en kombination af el og benzin, taget mere og mere til. I fjor rundede Toyota en milepæl med fire millioner solgte hybridbiler, og allerede nu her mindre end et år senere er endnu en milepæl nået.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Toyota har således netop rundet fem millioner solgte hybridbiler på verdensplan, og verdens største bilproducent byder i dag på hele 20 hybridmodeller i over 80 lande rundt omkring i verden.

I Danmark finder man fire hybridmodeller fra Toyota i form af Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Prius og Prius+, hvoraf sidstnævnte har plads til hele syv personer. Om godt en måned introducerer Toyota stationcar’en Auris Touring Sports som den femte hybridmodel.

Tredobling af hybridsalget
Den ubetinget mest populære hybridbil i Danmark er Toyota Yaris Hybrid, som med et salg på over 700 biler siden introduktionen for snart et år har skrevet sig ind i historiebøgerne. Yaris Hybrid har næsten tredoblet hybridsalget i Danmark sammenlignet med samme periode året før og ydermere stået for dét, ingen andre biler tidligere har formået – nemlig hybridbilens gennembrud i Danmark.

En af årsagerne til Toyota Yaris Hybrids gennembrud i Danmark er bl.a. den ekstremt økonomiske pakke med lavt brændstofforbrug på op til 32 km/l ved bykørsel, lave omkostninger som ejer på 290 kr. i halvårlig ejerafgift, samt at det for første gang nogensinde er muligt at få en miljørigtig hybridbil for under 200.000 kr. Det tiltaler et stigende antal danskere.

Det er dog ikke kun private, der for alvor har fået øjnene op for den miljørigtige hybridteknologi. Også flere og flere kommuner oplever glæden ved hybridbiler, hvor Yaris Hybrid ligeledes er gået rent hjem i bl.a. hjemmeplejen.

Besøg billånsoversigten her!

Til glæde for miljøet
Har man sagt hybrid, må man helt naturligt også sige Toyota. I Danmark tegner Toyota sig således for 91 procent af hybridsalget i år, og der er allerede indregistreret flere hybridbiler i årets første fem måneder end i hele 2012 – til glæde for miljøet.

En beregning fra Toyota Motor Corporation viser, at den japanske bilproducents hybridsatsning har betydet omkring 34 millioner tons mindre udledning af CO2 og en samtidig besparelse på 12 mia. liter brændstof i forhold til, hvis de fem millioner solgte hybridbiler i stedet havde været benzinbiler med tilsvarende størrelse og motorkraft.

Det svarer til den samlede udledning af CO2 fra alle danskere i over et halvt år, mens brændstofbesparelsen økonomisk set i Danmark ville løbe op i 144 mia. kr. – svarende til syv Storebæltsbroer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.