• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. maj 2013 - Applus Bilsyn

Undgå spildte feriedage

For mange ender bilferien med motorproblemer.

Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet. Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet.

Applus Bilsyn

Undgå motorstop på bilferien
Danskerne er allerede begyndt at tage på bilferie rundt om i Europa. Men mange biler bryder sammen på de udenlandske landeveje, forklarer Applus Bilsyn. Se her hvordan bileksperterne forbereder din bil på et par tusinde kilometers ekstra kørsel.
Bilferier kræver forberedelse – især hvis man gerne vil spare på biludgifterne. Sådan lyder budskabet fra landets største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn, som ofte hører om kunder, der har haft bilen på værksted i udlandet.

“Ofte er den ekstra strækning og ekstra vægt, som ens bil skal håndtere på bilferien til Tyskland, Frankrig og Italien tungen på vægtskålen, der får bilen til at bryde sammen. Der er en markant forskel på at køre med fem personer og fuld oppakning og et par tusinde kilometer og mindre hverdagsærinder med blot en til to personer. Det regnestykke undervurderer mange. Derfor er de ikke opmærksomemme på at få tjekket bilen før afgang. Kontrollerer man bilen hjemmefra, undgår man sandsynligvis at bruge ferien på at betale dyre reparationer,” siger administrerende direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

11.000 biler får problemer
Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet. Tusindvis af danskere skal snart på bilferie, og Applus Bilsyn ”ferietjekker” i den forbindelse masser af køretøjer i disse dage.

Ligesom ved en helt almindelig tilstandsattest gennemgår synsvirksomheden biler for småfejl, som kan sende en bil på værksted, eller udsætte bilisten for ubehagelige og potentielt farlige køreoplevelser undervejs.

"Vores bilsagkyndige kender bilernes svagheder og gennemgår motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet grundigt. På den måde lokaliserer de eksempelvis svagheder som slidt tandrem eller kølerslange, der bør skiftes før afrejse ", siger Per V. Rasmussen.

Ny bil inden bilferien? Find den her!

Faktaboks: Husk miljømærke til Tyskland
Ca. 50 tyske byer har i dag, hvor kun biler med et miljømærke må køre ind. Miljømærker i gul og grøn bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Miljømærket skal udskiftes, hvis køretøjet får et nyt registreringsnummer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.