• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. maj 2013 - Ekstra Bladet

Nye motorer til Volvo

Ny motor i Volvos store modeller til efteråret.

De første varianter af den nye motortype kommer til at ligge i Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 og S80 i efteråret 2013. De første varianter af den nye motortype kommer til at ligge i Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 og S80 i efteråret 2013.

Ekstra Bladet

Firecylindret motorfamilie
Volvo har længe truet med at ville skabe en serie af helt nye motorer. Og det ser vi altså resultaterne af lige om lidt. I disse dage begynder Volvo i Skövde nemlig at producere de første varianter i en helt ny firecylindret motorfamilie. Alt arbejde sker internt hos Volvo, og det er er en vigtig brik i virksomhedens selvstændighedsstrategi.

Nye firecylindrede benzin- og dieselmotorer samt elektrificerede transmissioner - hybrid og eldrift - er den vej, som Volvo har valgt at følge i nærmeste fremtid.
For at få tingene til at lykkes har det været vigtigt for Volvo, at man selv har kunnet have fuld kontrol over både udvikling og produktion. Det giver nemlig større fleksibilitet og bedre kvaliteten, som Volvo udtrykker det.

Søg Volvo V60 her!

Har været igang to år
På Volvo's motorfabrik i Skövde har forberedelserne til produktionsstarten på den nye Volvo Engine Architecture (VEA) været i gang hen mod to år. Et af højdepunkterne er en ny, avanceret fabriksudbygning, hvor de nye motorer skal samles. Alle motorvarianter bliver bygget på samme bånd, som løber hele vejen gennem den nye fabrik og effektiviserer produktionen.

"En af de største udfordringer var ombygningen af båndet til motorblokken, hvor 30 maskiner skulle udskiftes eller ombygges. Det har kostet over en halv milliard kroner", siger Oskar Falk, Vice President Global Engine Produktion.

Milliarder investeret
Udvikling og investering i den nye motorfamilie indgår i omfattende planer for ekspansion hos Volvo Cars, som har investeret over to milliarder kroner i motorfabrikken i Skövde. Investeringen er den vigtigste i fabrikkens historie.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Svensk udvikling
De nye VEA motorer er udviklet af svenske ingeniører, som har formået at optimere de mindre motorer, så de har højere ydelse end de sekscylindrede motorer, der findes i dag. Samtidig er brændstofforbruget lavere end den nuværende generation af firecylindrede motorer.

"Udgangspunktet for vores udviklingsarbejde var et ønske om at kunne tilbyde vores kunder god brændstoføkonomi, lav miljøindvirkning og slagkraftig køreglæde til en attraktiv pris. Samtidig har det dog også drejet sig om, at Volvo skulle have et sundt grundlag for udviklingen af fremtidige teknologier med brændstoføkonomi i absolut verdensklasse", forklarer Derek Crabb.

Kommer til efteråret
VEA består af firecylindrede benzin- og dieselmotorer tillige med elektrificede drivlinier (kom med et bedre udtryk venner!), som erstatter de otte tidligere motorfamilier på tre forskellige platforme. De nye motorer bliver introduceret mellem 2013 og 2015.
I 2013 skal der bygges næsten 20.000 motorer, og sidst på året regner Volvo med at nå op på at producere 2.000 enheder om ugen. De første varianter kommer til at ligge i Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 og S80 i efteråret 2013.

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.