• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. maj 2013 - Motor-magasinet

Økonomien betyder mest

Økonomien vinder over miljøet i bilkøbet.

Danskerne sætter penge over CO2, når de køber ny bil. Elbiler kan ikke opfylde forbrugernes behov, mener forsker. Danskerne sætter penge over CO2, når de køber ny bil. Elbiler kan ikke opfylde forbrugernes behov, mener forsker.

Motor-magasinet

Miljøet taber til økonomien
Det er vigtigere, hvad det koster at købe en ny bil, end hvad den koster klimaet i form af CO2-udledning. Sådan lyder ræsonnementet for et flertal af danskerne, når de står hos bilforhandleren og skal vælge familiens næste vogn.

En ny undersøgelse, som Wilke har foretaget for Energi- og Olieforum, viser, at mens tre ud af fire af de 1500 adspurgte tillægger købspris og driftsøkonomi stor betydning, når de køber ny bil, så er det kun hver tredje, der tillægger bilens bæredygtighed den samme betydning.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Ikke overraskende ifølge lektor
Det overrasker ikke trafikforsker Harry Lahrmann, som er lektor ved Aalborg Universitet.
"Som det er i dag, er det ikke et reelt alternativ for almindelige mennesker. Det er stadig på demonstrationsstadiet, konstaterer forskeren, som ud over prisniveauet også henviser til begrænset rækkevidde og for få ladestationer som problemer for elbilerne".

I 2011 opsatte den daværende VK-regering et mål om, at Danmark skal være fri af fossile brændstoffer i 2050, og hvis det skal lykkes, skal danskerne ud af benzinbilerne, mener Harry Lahrmann.
"Men teknologien er der ikke, så indtil videre handler det mere om, at få folk til at købe nogle biler, der er mere energiøkonomiske, selvom de stadig kører på fossile brændstoffer. Du når ikke 2050-målene ad den vej, men du kan komme et stykke", konstaterer han.

Besøg billånsoversigten og find dit nye billån

En tredjedel længere på syv år
Jacob Otte, som er energipolitisk chef i Energi- og Olieforum, henviser til, at de nye benzinbiler, som danskerne køber, kører en tredjedel længere på literen i forhold til for syv år siden.
"Nye biler bliver mere og mere energieffektive i forhold til de gamle, og samtidig blander vi biobrændstof i benzinen. CO2-udledningen fra bilerne er faldet 15 procent de sidste fem år", konstaterer han.

Jacob Otte forventer dog, at benzin- og dieselbilerne løbende vil blive udskiftet med mere klimavenlige teknologier.
"Vi tror, at målet om at blive fri af fossile brændstoffer skal nås gennem mange forskelle teknologier, herunder nogle, vi slet ikke kender endnu", siger han.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.