• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. april 2013 - autobutler.dk

Spar på sommerdæk

Se hvordan du sparer penge på dine sommerdæk.

Der er masser at penge at spare ved at indhente online tilbud på vinderdækkene fra ADACs sommerdæktest, viser pristjek fra autobutler.dk. Der er masser at penge at spare ved at indhente online tilbud på vinderdækkene fra ADACs sommerdæktest, viser pristjek fra autobutler.dk.

autobutler.dk

Spar penge på sommerdæk
I april og i starten af maj er der pres på dækcentrene og værkstederne. Risikoen for mere sne er væk, og bilejerne strømmer til dækcentrene og autoværkstederne for at få sommerdæk på. Men hvis bilejerne skynder sig, og hvis de sender deres dækkøb i udbud, kan de spare masser af penge, for eksempel på vinderdækkene fra ADACs sommerdækstest 2013, viser et aktuelt pristjek fra værkstedsportalen autobutler.dk.

Portalen besluttede sig for at tjekke de tre vinderdæk i ADACs test af sommerdæk i størrelsen 185/60 R 15 H. De tre dæk er Michelin Energy Saver+, Continental ContiPremium Contact 5 og Dunlop Sport BluResponse. De får henholdsvis fem, fire og fire stjerner i dæktesten. Da vinderdækkene ofte er meget populære og dermed kan svære at opnå helt skarpe priser på, blev der også indhentet priser på Nokian Line, der trods sin beskedne 7. plads også får fire stjerner og rosende omtale. Den slags mindre kendte dæk kan man typisk få gode tilbud på.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

1.133 kr. at spare på testvinderen
Ret uventet var der imidlertid en pæn slat sparet på Michelin-dækket. Grossisterne og værkstederne ved jo ellers godt, at det er det dæk, der først bliver udsolgt. Men lagrene er måske fyldt godt op i år. Ringer man til et stort mærkeværksted i Aarhus, lander prisen på minimum 4.400 kr. inklusive montering på stålfælge, viste pristjekket. Online-tilbuddene fra autobutlers værksteder i Aarhus-området lød på 3.266,25 kr. i Hinnerup, 3.776 i Åbyhøj og 4.029,33 kr. i Skejby. Der var med andre ord 1.133,75 kr. sparet ved at vælge det bedste tilbud fra autobutler.dk.

Man skal ganske vist til omegnsbyen Hinnerup for at få den pris, men det er trods alt en pæn, skattefri gevinst, som vel er to-tre liter benzin værd.

På Continental-dækket lød det bedste tilbud fra en mærkeforhandler i samme by på 4.200 kr. Bedste bud fra autobutler-værkstedet i Hinnerup lød på 2.966,25 kr., svarende til en besparelse på 1.233,75 kr.
Dunlop-dækket var det umuligt at få tilbud på, da værkstederne utroligt nok endnu ikke kan få det fra grossisten.

Besøg forsikringsoversigten her!

770 kr. at spare på Nokian
Pristjekket på Nokian Line foregik i Storkøbenhavn. Ringer man til en større mærkeforhandler i Storkøbenhavn for at få de fire Nokian-dæk med montering på stålfælge, lander tilbuddene i intervallet 4.050 til 4.300 kr. med et gennemsnit på 4.100 kr. Sender man opgaven ud på autobutler.dk i samme område, lyder bedste tilbud fra et autoriseret mærkeværksted i Ballerup på 3.280 kr. Der er med andre ord mindst 770 kr. at spare på fire styks Nokian-dæk i denne størrelse ved at gå online på en værkstedsportal. Avancen er åbenbart ikke så stor som på Michelin.

- Pristjekket viser med al tydelighed, hvorfor man ikke kun skal ringe til sin forhandler. Når man går online, får man hurtigt og nemt bedre tilbud lige i indbakken, konstaterer partner og stifter Peter Michael Oxholm Zigler fra autobutler.dk. Pristjekket blev udført i dagene 7. og 8. marts.
 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.