• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. februar 2013 - Applus Bilsyn

Vær på mærkerne

Varebiler uden klistermærker risikerer bøde på 5000 kr.

Der er almulig grund til at få sat CVR-nummer og logo på din gulpladebil. Følger du ikke reglerne, koster det fra 5.000 kr. Der er almulig grund til at få sat CVR-nummer og logo på din gulpladebil. Følger du ikke reglerne, koster det fra 5.000 kr.

Applus Bilsyn

Krig mod sort arbejde
Det er stadig langt fra alle vare- og lastbiler, som har fået klistret synlige CVR-numre på siden af bilen. Dermed risikerer de at køre ind i en klækkelig bøde.

Skat har erklæret krig mod sort arbejde. Det betyder blandt andet, at varevogne, lastbiler og andre gulpladebiler under fire tons fra 1. januar 2013 har skullet køre med synlige klistermærker med firmaets navn og CVR-nummer. For at gøre det nemt at identificere køretøjet skal klistermærkerne sidde på både venstre og højre side og være minimum tre cm høje. Du kan læse mere om reglerne her.

Men det gør mange erhvervsvogne ikke, fortæller administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen. Han frygter, at firmaerne på et eller andet tidspunkt bliver taget af Skat og efterfølgende skal betale en klækkelig bøde.

“Det vil jo være brand ærgerlige penge. Derfor går vi ud nu og gør opmærksom på, at det er en god idé at få sat klistermærkerne på i en fart, så man kan spare penge til en eventuel bøde. For klistermærkerne skal jo på før eller siden,” siger Per V. Rasmussen, Applus Bilsyn.

Op imod hver tiende mangler klistermærker
Hver måned syner Applus Bilsyn ca. 15.000 erhvervskøretøjer på gule plader. Synsvirksomheden har ikke foretaget konkrete optællinger af, hvor mange køretøjer, som endnu ikke har monteret de påkrævede klistermærker, men kan konstatere, at tendensen er den samme over hele landet.

“Vi har talt med vores synsfolk, og de vurderer, at der stadig er en del gulpladebiler, som mangler at få monteret de nye klistermærker. Det vil vi gerne gøre opmærksom på,” siger Per V. Rasmussen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.