• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. februar 2013 - De Danske Bilimportører

Bilsalget sætter rekord

Forbrugerne trækker bilsalget i stort plus i januar.

Danskerne foretrækker fortsat de små biler, hvor denne Toyota Aygo er en af de bedst sælgende. Danskerne foretrækker fortsat de små biler, hvor denne Toyota Aygo er en af de bedst sælgende.

De Danske Bilimportører

Salget af nye biler i januar 2013
Decembers fald i bilsalget var en enlig svale. Med den bedste januar måned nogensinde slog personbilsalget på ny rekord, og markedet voksede 14,5 procent i forhold til samme måned sidste år. Varebilsmarkedet kunne dog ikke følge med personbilerne, og voksede kun med 25 biler sammenlignet med samme måned sidste år. Det var dog første gang siden oktober, at der var fremgang at spore på varebilsmarkedet.

Danskernes trang til nye biler syntes umættelig. I hvert fald indledte forbrugerne i høj grad det nye år med en tur i bilhuset og hele 14.746 nye biler kom på vejene i årets første måned.
"Vi har fået en flot start på 2013. De private forbrugeres ønske om gennem køb af en ny bil, at investere sig til lavere daglige transportomkostninger er helt dominerende i markedet, og vi oplever, at efterspørgslen er endog meget kraftig”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Bilimportørerne kan imidlertid konstatere, at de private er alene om at være på storindkøb. Erhvervslistet er markant mere tilbageholdende.
”I december trak et vigende firmabilssalg totalmarkedet ned. Salget til virksomhederne ligger fortsat på et lavt niveau i januar, men den kraftige private efterspørgsel mere end opvejer det faldende firmasalg. Tendensen kan dog give anledning til bekymring, og vi vil derfor følge udviklingen i de kommende måneder”, siger Bent Mikkelsen.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Varebiler i flad udvikling
Med et salg på 1.741 nye varebiler i januar steg 25 biler svarende til 1,5 procent sammenlignet med januar 2012. Det er første gang siden oktober 2012, at der er fremgang i salget af nye varebiler. 
"Selvom der reelt er tale om en flad udvikling i forhold til sidste år, så er det positivt, at salget igen vokser. Vi så hvordan varebilssalget udviklede sig negativt igennem 4. kvartal, og det er positivt, at markedet nu har rettet sig. Januarsalget er i tråd med den samlede udvikling for 2012 og passer også godt med vore forventninger til 2013”, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler i kraftigt dyk
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i januar med hele 38,1 procent. Der blev indregistreret 266 nye lastbiler – et fald fra 430 biler i januar 2012.
"Det er et meget kraftigt dyk i et allerede presset marked. Umiddelbart ligner det et af de udsving vi ofte ser enkelte af på lastbilsmarkedet, grundet markedets anderledes struktur og leveringstider, men vi vil følge markedet tæt i de kommende måneder, og det er klart at det er bekymrende såfremt der er tale om længerevarende udvikling i markedet.” slutter Bent Mikkelsen.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.