• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. marts 2012 - FDM

Frem med sommerdækkene

Forårsvejr i Danmark betyder sommerdæk på bilerne.

Solskin og høje varmegrader betyder, at tiden for sommerdæk nærmer sig. Solskin og høje varmegrader betyder, at tiden for sommerdæk nærmer sig.

FDM

Sommervejr over Danmark
Udsigt til sol og 15 grader i denne uge fortæller, at det er forår, og dermed snart tid til at skifte til sommerdæk. Har man planlagt en tur til udlandet i den kommende måned, skal man dog være opmærksom på, at der stadig kan gælde særlige regler for brug af vinterdæk lidt endnu.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Som udgangspunkt er april et godt tidspunkt at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Risikoen for sne- eller isglatte veje falder, og vejene bliver igen egnede til sommerdæk. Men for at være på den sikre side anbefaler FDM, at man venter til et godt stykke inde i april.

Få hjælp til hjulskiftet
Har man ikke mod på selv at kaste sig ud i et dækskifte, tilbyder FDM test og bilsyn at skifte bilens hjul. Man kan allerede nu booke tid til et hjulskifte hos FDM test og bilsyn på Egegårdsvej 3, Hjallese i Odense. Alle vil få vinterdækkene med hjem i nogle særlige hjulposer. FDM testcentre tilbyder desuden, at kontrollere, om dækkene kan klare en sæson mere. Bestil tid og læs mere om FDM tilbud om hjulskift på fdm's hjemmeside.

”FDM rådgiver i forvejen om dækvalg, så det er naturligt for os også at hjælpe med hjulskiftet, hvis man ikke selv gider bakse med det. Udover at foretage selve hjulskiftet vil vi også kontrollere, at dækkene er i orden, tjekke at dækkene har det rette dæktryk, og at de bliver spændt korrekt”, fortæller divisionschef i FDM test og bilsyn Henning Pedersen.

Gratis annoncering af din brugte bil

Hjælpevideoer til "gør det selv"
Har man alufælge med låsebolte på bilen, skal man huske at medbringe låseadapteren til fælgene. FDM kan ikke afbalancere hjulene og tilbyder kun at sætte sommerdæk på, der allerede sidder på fælge. Mange bilejere vælger stadig selv at skifte fra vinter- til sommerdæk. Disse bilejere anbefales at se en ny video om, hvordan man skifter dæk. Derudover kan man også se en video om valg af det rigtige sommerdæk. Begge videoer kan ses på fdm.dk

Kort fortalt gælder følgende:
• Tjek dæk for søm og sten.
• Mål mønsterdybden på alle fire dæk. FDM anbefaler, at slidbanen er mindst 3 mm.
• Forlæng dækkenes levetid ved at skifte plads for- og bagdæk i hver side.
• Brug momentnøgle, så boltene spændes med det rigtige moment.
• Husk at efterspænde boltene efter cirka 100 km.
• Rengør dine vinterdæk inden du stiller dem væk for sommeren.
• Opbevar vinterdækkene tørt og køligt.

Det koster 329 kr. for FDM-medlemmer at få foretaget hjulskiftet, mens bilister, der ikke er medlem kan få hjulskifte og FDM-medlemskab for i alt 649 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.