• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. oktober 2011 - Waterfront

Klar til efterårsferien?

Se hvordan du gør bilen klar til køreturen.

I de kommende uger tager mange danske familier på bilferie i Tyskland, Sverige eller et sted i Danmark. Tjek om bilen er klar til turen, så du undgår stop undervejs. I de kommende uger tager mange danske familier på bilferie i Tyskland, Sverige eller et sted i Danmark. Tjek om bilen er klar til turen, så du undgår stop undervejs.

Gør bilen klar til efterårsferien
Nettet bugner i øjeblikket med tilbud på bilferie. Mange benytter sig af efteråret til at rejse til Tyskland, Sverige og Danmark. Se hvordan du gør bilen klar til køreturen.

Rejsefirmaer som Travelmarket, DFDS Travel og Risskov Bilferier lokker i øjeblikket med bilferier til Costa Brava, Gardasøen, Berlin, alperne og mange andre destinationer. Og tusindvis af danske familier tager i næste uge bilen, så de kan komme afsted hjemmefra og ud på et lille efterårseventyr. For bilferier er ekstra populære lige nu.

”Vi får ekstra mange rejsebestillinger på bilferier forud for efterårsferien. Det er relativt billigt og nemt for hele familien, og mange har brug for et tiltrængt afbræk fra arbejde, stress og jag, inden vi går en mørk vinter i møde. I de kommende uger tager danskerne bilen til Tyskland og Sverige, og så holder de selvfølgelig bilferie i Danmark,” fortæller adm. direktør hos Risskov Bilferie, Christian Krogh, der oplyser, at 41 procent af bilisterne tager på en eller anden form for bilferier i løbet af hele året.

Lange ture stiller ekstra krav
Før afgang er det vigtigt at gå bilen grundigt igennem, så den er klar til at køre de ekstra kilometer. Bilister, der skal til Tyskland, kører omkring 1.000-1500 km på turen frem og tilbage. Herudover kommer transport rundt i lokalområdet. Det stiller ekstra krav til bilen.
”Tyskland er en af de store bilferiedestinationer om efteråret, som tusinder rejser til. Skal man derned i efterårsferien, er det alene på grund af afstanden, en god i dé at tjekke sine dæk inden rejsen. Er de slidte, risikerer man en punktering undervejs. Det er også værd at undersøge, om kørselsforholdene er anderledes. Skal man en tur til alperne, bør man have vinterdæk med, da temperaturerne om morgenen, aften og nat er meget lavere end herhjemme og kan give rim på vejene. Og så er vejene glatte. Herudover skal man foretage et all round-tjek af bilen, så man er sikker på, at olien er fyldt op, og at bremser, lygter og batteri fungerer, som det skal,” siger adm. direktør hos Continental Dæk Danmark, Georg Nielsen.

Faktaboks: Gode råd når du skifter eller klargør dine dæk
• Er vejret koldt der hvor du skal hen (dvs. under 6 grader), bør du skifte til vinterdæk. Vælger du at køre med sommerdæk, skal mønsterdybden være over 2 mm. Loven kræver 1,6 mm som minimum, men det kan være for lidt, hvis du skal rejse langt i bilen. Er bilen læsset tungt, skal du have ekstra luft i dækkene.
• Undersøg dine dæk for fejl og synlige skader som buler og sprækker i kanten. En jævnlig inspektion af dine dæk er især påkrævet, hvis dine dæk er gamle.
• Mål lufttrykket i dækkene. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens dæksel til tanken eller instruktionsbogen. Er dækkene pumpet korrekt, bruger din bil desuden mindre brændstof. 
• Har du ikke plads til dine vinterdæk, kan du ofte få dem opbevaret hos din dækforhandler.

Faktaboks: Vær også opmærksom på
• Sørg for ny bremsevæske, så bremserne ikke overophedes og mister effekt.
• Tjek pærer, lys, blinklys og sikringer på bilen.
• Tjek aircon og kølesystem, så du ikke lider overlast i varmen.
• Udskift olie og oliefilter, så motoren smøres optimalt og f.eks. er klar til længere belastning som f. eks. at holde i kø.

Faktaboks: Sådan gør du bilen klar til efterårsferien
Bestil et tjek af din bil på www.bilsyn.dk.  Tjekket indbefatter kontrol af olie, batteri, tandrem, bremsevæske, kølevæske, lygter, dæk, styretøjet og meget andet. Er du mere gør-det-selv-typen, så har Falck lagt tips ud på YouTube. Klik her og se, hvordan du selv kan gå din bil efter http://www.youtube.com/watch?v=T0ePDqwvwTE.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.