• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. oktober 2011 - Motor-magasinet

Mange fejl på tyske biler

Mere end hver femte bil har fejl og mangler.

Nedslående tysk analyse viser, at hver femte bil på de tyske veje har fejl og mangler, som går ud over trafiksikkerheden. Nedslående tysk analyse viser, at hver femte bil på de tyske veje har fejl og mangler, som går ud over trafiksikkerheden.

Motor-magasinet

Nedslående analyse
Under afviklingen af IAA Messen i Frankfurt, der var præget af optimisme, var en meddelelse om de tyske bilers ringe standard meget nedslående. Gesellschaft für Technische Überwachung, GTÜ, kunne efter en analyse af første halvår 2011 i samarbejde med Castrol fortælle, at standarden på de mange biler er blevet dårligere end tidligere. Mere end hver femte bil i Tyskland er behæftet med fejl og mangler, og mange meget alvorlige for sikkerheden.

7,4 millioner biler med fejl
Der kører 42,3 millioner biler i Tyskland, heraf er de 7,4 millioner behæftet med fejl. 24 procent havde fejl i lys og elektronik, og 19 procent problemer med bremserne. Aksler, hjul, dæk og ophæng tegnede sig for 17,2 procent, og omkring hver fjerde af de undersøgte biler havde enten for lidt eller for gammel olie på motoren, der som bekendt kan koste mange penge, når motoren bryder sammen. Fejl i udstødning og for høj støjudvikling gjaldt 15,7 procent af de undersøgte biler, og godt 13 procent havde slidte viskere, dårlig frontrude og sidespejle. Fejl i lygter for og bag havde 11,1 procent.

Til fare i trafikken
Jo ældre bilerne er, desto flere fejl. GTÜ mener, at 28 procent af de ældre biler har så graverende fejl sikkerhedsmæssigt, at de er til fare for andre i trafikken.

Søg brugte biler her på Bilpriser.dk

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.