• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2011 - KIA

Tre KIA nyheder

KIA præsenterer tre premierer på biludstillingen i Frankfurt.

KIA har verdenspremiere på den helt nye, baghjulstrukne KIA GT konceptbil på den internationale biludstilling i Frankfurt. KIA har verdenspremiere på den helt nye, baghjulstrukne KIA GT konceptbil på den internationale biludstilling i Frankfurt.

KIA 

Tre KIA premierer
KIA Motors fejrer tre premierer i forbindelse med udgave nr. 64 af den internationale biludstilling (IAA) i Frankfurt.  Den kraftfulde, dynamiske og fremadstræbende KIA GT konceptbil, som udtrykker koncernens markante, nye designretning, blev præsenteret sammen med den nye 3-dørs hatchback-udgave af Rio og den helt opdaterede KIA Soul.

Muskuløs og strømlinet KIA GT
I forbindelse med verdenspremieren var den helt nye KIA GT i centrum på KIAs stand, da chefdesigner Peter Schreyer afslørede den 4-dørs sportssedan med baghjulstræk – den første KIA nogensinde med det trækkoncept.

"Uanset fra hvilken vinkel man betragter KIA GT, signalerer den energi og parathed til at komme af sted", udtaler Peter Schreyer.  "Efter min mening er denne konceptbil et stærkt signal fra KIA om, at vi er klar til hurtigt at åbne et nyt kapitel i vores historie".
Konceptbilen har en klassisk frontmotor og baghjulstræk som i en performance-sedan, hvilket giver meget anderledes proportioner i forhold til en forhjulstrukket bil.  Med GT kunne KIA udforske spændende, nye stylingformer – den forlængede motorhjelm, forhjulene, der er placeret helt forrest på bilen, kabinens bagudhældende udseende med kraftfulde skuldre og en kort bagende.

Har du overvejet privatleasing? Læs mere her!

Under motorhjelmen på GT er der en 3,3-liters turboladet Lambda V6 GDI-motor (direkte benzinindsprøjtning) med 395 hk og et drejningsmoment på 534 Nm.  Kraften overføres til baghjulene via en 8-trins automatisk gearkasse.

Fordørene og bagdørene, der er hængslet bagtil, åbner i en let opadgående vinkel, så der er nem adgang til den rummelige og luftige kabine, hvor der er god og overskuelig plads til fire personer – til dels takket være KIA GT's lange akselafstand (2.860 mm) og på trods af den lave højde (kun 1.380 mm).

Under vejledning af Schreyer var det målet for KIAs europæiske designteam at designe en konceptbil, der var smuk, atletisk og selvsikker, men uden at den var aggressiv eller arrogant.  Den store fokus på dynamik og fart fremhæves af det luftfarttekniske tema, der er anvendt til mange af detaljerne på GT.

En sportslig 3-dørs-version giver den nye Rio endnu bredere appeal
Over hele verden får den nye KIA Rio som 5-dørs hatchback og 4-dørs sedan allerede positive anmeldelser i pressen, og efterspørgslen fra kunderne er stor.  Nu får KIAs nyeste model endnu bredere appeal med introduktionen af koncernens første Rio som 3-dørs hatchback nogensinde – endnu en verdenspremiere i Frankfurt.

Den 3-dørs Rio, der primært er designet til at tiltrække unge købere til KIA, vil erobre større andele af markedet, når den er blevet introduceret i første kvartal af 2012. I den sidste ende forventer KIA, at den 3-dørs Rio kommer til at stå for mellem 20-25 % af det samlede salg af Rio.

Find brugt KIA Rio her på bilpriser.dk!

Den nye 3-dørs Rio har samme mål som modellen med fem døre (længde = 4.045 mm) og samme lave taglinje (højde = 1.455 mm), hvilket fremhæver den sportslige karakter.  Den vil kunne fås med samme drivlinjer, udstyr og tilbehør som 5-dørs-modellen.

Den populære Soul får en større makeover
Den komplet opdaterede KIA Soul vises for første gang for et europæisk publikum i Frankfurt.  Med den nye model får kunderne et mere raffineret udseende, nye drivlinjer, mere udstyr, en premiumfølelse i kabinen og endnu flere muligheder for at gøre bilen mere personlig.

De visuelle forbedringer af den nye udgave af Soul giver bilen et bredere, mere bastant udseende og mere raffinerede proportioner, hvilket skyldes fronten, som er blevet forlænget (med 15 mm).  Luftindtaget på fronten er bredere, og de større tågeforlygter har et mere eksklusivt design.  Bagpå er tågelygterne flyttet helt ud mod bilens sider.  Bilen er udstyret med nye, stærkere forlygter med sorte indfatninger og dagskørelys – LED-lygter fås som ekstraudstyr.  En nye type 18"-alufælge og nye dørhåndtag giver Soul en stærkere profil.

Find brugt KIA Soul her på bilpriser.dk!

Indvendigt nyder kabinen godt af en ændret midterkonsol, runde LCD-varmereguleringselementer, et større udvalg af indtræk og mulighed for supervision-instrumentpanel (high definition) som ekstraudstyr.  For at opnå bedre holdbarhed er de vigtigste berøringspunkter i kabinen lakeret i nanobeklædt metallak i flere lag.

En række vigtige tekniske ændringer af den opdaterede Soul omfatter en ny 1,6-liters GDI-benzinmotor med 140 hk og valget mellem 6-trins manuel gearkasse eller automatisk gearkasse.  EcoDynamics-pakken (ekstraudstyr), som omfatter ISG (start-stop-system) og AMS (generatorstyring), reducerer CO2-emissionerne til blot 125 g/km og 139 g/km for henholdsvis diesel- og benzinmodellerne.
 

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.