• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. august 2011 - Toyota

Toyota Yaris på danske veje

Ny Toyota Yaris på danske veje i august.

8tallet i Ørestaden på Amager skaber kulissen til de officielle billeder af Toyota Yaris. 8tallet i Ørestaden på Amager skaber kulissen til de officielle billeder af Toyota Yaris.

Toyota

Præsentation af Yaris
Selvom den nye Toyota Yaris først introduceres i Danmark til oktober, vil vejene i København og Nordsjælland allerede i slutningen af august vrimle med den smarte nye bil. Toyotas europæiske hovedorganisation holder nemlig sin internationale præsentation af bilen i Danmark.

Pressen er klar i København
Et skarpere design, bedre brændstoføkonomi, øget rummelighed samt en markant højere kvalitet i kabinen. Sådan lyder beskrivelsen af den nye Toyota Yaris, der introduceres i Danmark til oktober.
Men allerede i slutningen af august indtager 40 splinternye Yaris’er de danske veje. Det sker, når Toyotas europæiske hovedorganisation holder sin internationale præsentation af den nye Yaris for over 700 europæiske pressefolk i København.

Valget af Danmark er ikke tilfældigt
Det er første gang, at Toyota lægger en international præsentation af en ny bil i Danmark. Men valget af Danmark er på ingen måde tilfældigt.
”Vi har valgt Danmark, fordi det er et moderne land med et stort fokus på miljøet. Det er i god tråd med, at vi hos Toyota i mange år har haft fuld fokus på bæredygtig mobilitet. København blev valgt som værtsby på grund af de mange forskelligartede og spændende vejstrækninger i og uden for byen,” siger Kieran O’Dwyer, der er planlægningschef i Toyotas europæiske hovedorganisation.


Testkørsel i København og Nordsjælland
De deltagende pressefolk bliver i perioden fra 22. august til 7. september fløjet ind fra lande i hele Europa – lige fra bl.a. Tyrkiet og Rumænien til Finland og Island. Med udgangspunkt i København testkører de mange journalister den nye Yaris på ruter, der både omfatter motorvejs-, landevejs- og bykørsel i det københavnske og nordsjællandske område.
Har man svært ved holde spændingen ud helt til oktober efter at se den nye Yaris i virkeligheden, vil det være muligt at opleve den køre på dansk asfalt på bl.a. Strandvejen nord for København og i centrum af København i den knap tre uger lange testperiode.
En enkelt version af den nye Toyota Yaris gæstede dog allerede Danmark ganske kortvarigt forleden, da de officielle billeder af bilen blev taget. Her dannede det bemærkelsesværdige boligbyggeri 8tallet i Ørestaden på Amager baggrund, ligesom Øresund var med til at skabe en flot kulisse på Kystvejen nord for København.

Årets bil i Europa
Toyota Yaris er en bil, der har særlig stor betydning på det europæiske marked for den japanske bilproducent. Den blev i 2000 kåret til årets bil i Europa, og den kommende, nye generation følger op på alle de værdier, der i flere år har gjort Yaris til et af de mest attraktive køb i småbilsklassen.
Med over 150.000 solgte eksemplarer blev Yaris Toyotas mest solgte bil i Europa i 2010. Toyotas målsætning er, at der til næste år sælges 200.000 fabriksnye Yaris’er. Indtil videre er der solgt 2,5 mio. af den populære bil, siden første generation blev introduceret i 1999.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.