• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. maj 2011 - FDM

Topkarakter til 6 nye biler

Årets anden Euro NCAP crashtest gik godt.

Nissan Leaf er Årets bil 2011, og første el-bil med 5 stjerner i Euro NCAP crash test. Nissan Leaf er Årets bil 2011, og første el-bil med 5 stjerner i Euro NCAP crash test.

FDM 

I alt seks biler er blevet testet i  den seneste crashtest fra det fælleseuropæiske testsamarbejde Euro NCAP, og alle seks kan smykke sig med fem stjerner. 

Stor forskel i antallet af point
 
Ford Focus, Lexus CT200h, Volvo V60/S60, Citroën DS4 og Peugeot 508 samt el-bilen Nissan Leaf var igennem den store sikkerhedstest hos Euro NCAP.

Euro NCAP har siden januar i år også testet bilernes antiudskridningssystemer, de såkaldte ESC systemer, som er et krav for at opnå fem stjerner. Især Volvo V60/S60 viser vejen ved som første bil nogensinde at få tildelt 100 procent af de mulige point i den nye kategori.
 
Omvendt forholder det sig med fodgængertesten, hvor de to ’franskmænd’, Peugeot 508 og Citroën DS4, kun lige akkurat hiver den femte stjerne i hus med henholdsvis 41 og 43 procent, hvor kravet er 40 procent.

Afgiftsrabat til de 6 biler
Stjerneregnen betyder imidlertid, at både Ford Focus, Lexus CT200h, Volvo V60/S60 og Peugeot 508, der alle er på det danske marked, kan se frem til den afgiftsrabat på 3.600 kroner, som fem Euro NCAP stjerner udløser.

Det samme gælder Nissan Leaf og Citroën DS4 som dog endnu ikke er prissatte i Danmark.
 
”Der er sund fornuft i, at fem Euro NCAP-stjerner udløser en rabat i afgiften. Til gengæld er det uforståeligt, at rabatten først gælder fra den dag, Euro NCAP-resultaterne offentliggøres. Det betyder, at en bil risikerer at blive beskattet forskelligt fra den ene dag til den anden. FDM mener, at den bilkøber, der var fornuftig og købte en sikker bil i går, også burde kunne opnå rabatten med tilbagevirkende kraft. Det har vi derfor gjort justitsministeren opmærksom på,” siger Søren W. Rasmussen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.