• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. april 2011 - Kia

Ny konceptbil fra Kia

Elbil Kia Naimo præsenteret.

Kia Naimo udstråler avanceret teknologi via et enkelt design. Kia Naimo udstråler avanceret teknologi via et enkelt design.

Kia

Den tredje elbil, som KIA Motors Corporation afslører i løbet af et år, er den 3,9 m lange konceptbil Naimo, som er en praktisk nul-emissions-bybil med fem døre og fire sæder til fremtidens nichemarked.

Spændende tekniske løsninger
KIAs designerteam har anvendt innovative tekniske løsninger til at sikre, at bilens eksteriør ikke forringes med tiden. F.eks har Naimo ikke traditionelle viskerblade til forruden – i stedet anvendes der højtryksluftdyser nederst på forruden, som udfører en "luftviskerfunktion". De konventionelle sidespejle er erstattet af små kameraer, der er monteret i A-stolperne.

Plads til ben, hoved og skuldre
Naimo har korte overhæng, så hjulene er placeret i hjørnerne, og det betyder, at personerne i bilen har usædvanligt meget hoved-, ben- og skulderplads. Konceptbilen har ingen B-stolper, og dørene er hængslet bagtil for at gøre adgangen til kabinen så nem som muligt.

Bagagerummet kan åbnes i tre positioner, hvilket giver alsidig adgang til at placere bagage af forskellig størrelse i bagagerummet. Elektriciteten kommer fra en PMSM-elmotor (Permanent Magnet Synchronous Motor) med en maksimal ydelse på 109 hk (80 kW) og et maksimalt drejningsmoment på 280 Nm, og det giver Naimo en tophastighed på 150 km/h.
 
200 km på en enkelt opladning
Et dobbelt 27-kWh-batteri er placeret under bagagerumsbunden og bruger innovativ LiPoly-teknologi (litium-Ion-polymer), hvilket giver store fordele i forhold til andre batterityper. Udstyret med det batteri har Naimo en rækkevidde på 200 km på en enkelt opladning.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.