• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. marts 2011 - fpn

Danskerne snydes for billig leje

Lov om lejebiler strider mod EU-reglerne.

Danskerne snydes for billige lejebiler. Danskerne snydes for billige lejebiler.

Fra fpn
1.000 kroner at spare i Tyskland
Mens man i Danmark skal punge ud med næsten 3500 kroner for at leje en Ford Fiesta i en uge, så får man den samme bil til lidt over 2500 kroner i Tyskland og oven i købet med fri kilometer.

Store besparelser i nabolandene
Der er med andre ord mange penge at spare, hvis man som dansk billejer tager et smut over grænsen til Tyskland eller Sverige for at leje en bil og slippe for den tårnhøje danske bilafgift.
Problemet er bare, at det i dag er forbudt at leje en bil i et andet land og benytte den frit på de danske landeveje.

Interesseret i at lease din næste bil?

I strid med EU-regler
Men en sådan lov er i direkte strid med EU-reglerne om fri bevægelighed. Den besked fik Norge, der i 2010 ændrede sine regler på området.
Nordmænd kan nu leje en bil i nabolandet Sverige og benytte den i Norge i op til 42 dage på et år. Men i Danmark siger loven stadig, at man ikke må benytte en udlandsregistreret bil i Danmark, når man har fast bopæl i landet.

EU-Kommissionen vil ikke kommentere den danske sag, da man ikke har modtaget nogen klage.
"For at indlede en overtrædelsessag skal vi modtage en formel klage," siger Andrea Maresi, talsmand fra EU's industrikommission.

Det går ud over forbrugerne
Han oplyser dog, at biludlejningsselskaber over hele Europa har problemer med at flytte deres biler på tværs af EU-landene, hvilket blandt andet skyldes medlemsstaternes forskellige registreringsafgifter. "Disse lovgivningsmæssige forhindringer er i sidste ende til skade for europæiske forbrugere, der ikke kan få deres krav opfyldt", siger han.

Danmark er i dag blandt de lande i verden, der har den allerstørste registreringsafgift på biler, hvilket derfor også gør det dyrt at leje biler i landet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.