• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. marts 2011 - Toyota Danmark A/S

Tre mio solgte hybridbiler

Toyota passerer endnu en vigtig milepæl

Den nye Toyota Auris hybridbil Den nye Toyota Auris hybridbil

Toyota
Toyota har rundet tre millioner solgte hybridbiler
Det er snart 14 år siden, at Toyota introducerede verdens første masseproducerede hybridbil i form af Toyota Prius. Siden er flere hybridmodeller kommet til, og inden for de seneste år er salget af hybridbiler fra Toyota nærmest eksploderet.

3 millioner hybridbiler
I maj 2007 nåede Toyota samlet set en million solgte hybridbiler. Det tal steg til to millioner godt to år senere. Nu er de miljørigtige hybridbilers popularitet altså steget yderligere, og Toyota har rundet tre millioner solgte hybridbiler. Alene i 2010 solgte Toyota således over 700.000 hybridbiler på verdensplan.

Hybrid vinder mere og mere ind i Danmark
I Danmark kører flere og flere også hybrid. Da Toyota i september i fjor introducerede hybridbilen Toyota Auris HSD til en pris fra 308.898 kr., blev det da også pludselig muligt for endnu flere at vælge den miljørigtige hybridløsning. Et gennemsnitligt brændstofforbrug på 26,3 km/l og en CO2-udledning på kun 89 g/km tiltaler forståeligt nok mange danskere. Men ikke kun en god brændstoføkonomi og en lav CO2-udledning gør en bil miljørigtig.

Sådan adskiller en hybrid bil sig
”Mange fokuserer primært på brændstofforbrug og CO2-udledning. Men når man sammenligner miljørigtige biler, bør man også se på udledningen af kvælstoffer og partikler. Her adskiller en benzin-hybridbil sig markant fra bl.a. en dieselbil og har stort set ingen udledning af hverken kvælstoffer eller partikler. Desuden kan Toyotas hybridbiler køre på ren el over kortere strækninger, og så udleder bilen ingen CO2 overhovedet,” fortæller pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Toyota sælger i øjeblikket 16 forskellige hybridbiler i 80 lande og planlægger at introducere yderligere ti nye hybridmodeller inden udgangen af næste år. Det er den japanske bilproducents mål inden for en årrække at kunne tilbyde en hybridudgave inden for hver modelklasse.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.