• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. august 2010 - Škoda

Ny grøn Roomster

Den nye Škoda Roomster GreenLine bliver nu lanceret på det danske marked.

Škoda Roomster GreenLine 1.2 TDI CR kører hele 23,8 km/l. Škoda Roomster GreenLine 1.2 TDI CR kører hele 23,8 km/l.

Škoda
Ny Škoda Roomster GreenLine
Škoda Roomster GreenLine er Škodas seneste model i rækken af biler, der tager hensyn til miljøet. De to nye og vigtigste nyheder er start/stop-funktion og genvinding af energi. Roomster GreenLine koster 199.000 kr.
En af nyhederne er stop/start-funktionen. Den går i al sin enkelthed ud på, at motoren automatisk slukkes, når den holder stille og starter omgående igen, når koblingen aktiveres. Alle øvrige funktioner, som kræver strøm, virker også, selv om motoren er slukket. Start/ Stop funktionen kan deaktiveres via en knap i centerkonsollen, og man vil kunne følge med i instrumentpanelet, om funktionen er aktiv eller passiv. Roomster GreenLine har også gearskifteindikator som standard.
I Roomster GreenLine benyttes en energigenvindingsfunktion, som bruges til at reducere brændstofforbruget og CO2 udslippet. Energigenvinding i Roomster er resultatet af en  proces, hvor energi omdannes til brugbar elektricitet. Denne energi bliver enten lageret i en elektrisk energiakkumulator i form af batteriet direkte i bilen eller bliver returneret til kilden, hvor energien bliver anvendt. Afhængig af kørestilen bliver den elektriske energi overført til bilen ved hjælp af en vekselstrømsgenerator eller til det elektriske netværk direkte til batteriet.

Se brugte Škoda Roomster her

En særdeles veludstyret MPV

Roomster er generelt en særdeles veludstyret MPV. Funktionalitet og fleksibilitet har været fokusområder i designet af Roomster. VarioFlex bagsæde systemet er med sine 20 indstillingsmuligheder unikt - selv for en MPV. Bagsæderne kan indstilles individuelt, så man får den foretrukne sidestilling. Alle 3 bagsæder kan nemt tages ud af bilen. Når det midterste bagsæde fjernes, kan de 2 yderste sæder skubbes ind mod midten, hvis bagsædepassagererne ønsker maksimal komfort og plads til brede skuldre. Bagsæderne er oven i købet hævet i forhold til forsæderne, hvilket giver bagsædepassagerer bedre udsyn ud i stedet for at se ind i en nakkestøtte. Bagagekapaciteten er hele 509 liter med bagsæderne i normal position og 1810 liter, såfremt bagsæder tages ud af bilen.
Roomster tilbyder et utal af muligheder for indretning og listen med ekstraudstyret, der udvider bilens anvendelsesmuligheder, er omfattende. F.eks. kan der tilkøbes beslag til fastmontering af 2 cykler inde i bilen.
Komforten er i højsædet, og luksusudstyr som sædevarme i forsæderne og fartpilot er eksempelvis standard i Roomster. Herudover er Roomster GreenLine nu blevet udstyret med:

• 15“ alu-fælge „Antares“ med dæk (185/60) med lav rullemodstand
• Gearskifteindikator – for hele tiden at være i det rigtige gear
• HHC - Hill Hold kontrol, som holder bremsetrykket i 2 sekunder, når man holder op ad bakke
• TPM - dæktrykskontrol

En lille, men stærk og økonomisk motor
Motoren i den nye GreenLine er den nyudviklede 1.2 TDI Common Rail med 3 cylindre, 12 ventiler med 75 hk/55 kW, et maksimalt moment på 180 Nm/2000 omdr./min., som udnytter brændstoffet optimalt. Bilen er selvfølgelig med dieselpartikelfilter som standard og 5 trins manuel gearkasse. Roomster GreenLine leverer 23,8 km/l ved blandet kørsel og har et CO2- udslip på bare 109 g/km. Roomster GreenLine opfylder kravene til energiklasse A og opfylder EU-norm 5.

5-stjernet sikkerhed

Roomster har opnået 5 stjerner i EuroNCAP testen og har som standard ESP antiudskridningssystem og bremseassistent samt 6 airbags. Det forstærkede sikkerhedskarosseri i Škoda Roomster GreenLine er konstrueret med størst mulig fokus på førerens og passagerernes sikkerhed.
Anhængervægt med bremse: 1000 kg. Anhængervægt uden bremse: 450 kg

Škoda Roomster GreenLine med 1.2 TDI CR koster 199.000 kr.

Se brugte Škoda Roomster her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.