• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. august 2010 - Suzuki

Nyt fra Suzuki

Nye veludstyrede familiebiler kommer snart på gaden

Den 5. september præsenterer Suzuki en række nye familiemodeller. Den 5. september præsenterer Suzuki en række nye familiemodeller.

Suzuki
Åbent hus d. 5. september
Med premiere på et åbent hus arrangement hos Suzuki forhandlerne søndag den 5. september sender Suzuki nu et kuld nye familiebiler på gaden. 
Fælles for dem alle er, at der er god plads til familiens daglige behov, at udstyrslisten er omfattende, og at priserne er attraktive i forhold til de konkurrerende bilmodeller. 

Ny faceliftet udgave af SX Sedan
Den rummelige 4-dørs Sedan udgave i SX-serien har gennemgået en større ansigtsløftning, som har betydet, at bilen er blevet opgraderet på rigtigt mange punkter. Udvendigt bemærkes den ny kølergrill, det komplette skørtesæt der går hele vejen rundt om bilen og de flotte 15” aluminiumsfælge. Indenfor i kabinen er der kommet ny instrumentering og mere udstyr, men det, der nok mest bemærkes, er komforten, som har fået et stort løft via nye støddæmpere og bedre støjdæmpning. Under kølerhjelmen ligger der nu en opdateret udgave af 1,6 DOHC motoren, som nu yder hele 120 hk, men som stadig har en god benzinøkonomi på 15,9 km/l ved blandet kørsel. Bagagerummet er der heldigvis ikke ændret ved – det er stadig klassens største med en volumen på hele 515 liter.
Til en pris på kr. 189.990 får man en SX Sedan i GLX udgave, hvilket i Suzuki regi betyder mere end almindeligt veludstyret. Således er både fuldautomatisk klimaanlæg, nøglefri betjening af tænding og dørlåse, el-betjente sideruder i alle døre, fjernbetjent centrallås, design-integreret CD radio med 9 højtalere og ratbetjening standard. Det samme er en komplet sikkerhedspakke med antiudskridnings-systemet ESP, 6 airbags, Isofix beslag til barnestole, pedalsikkerhedssystem, ABS og bremseassistent.

SX CombiBack med dieselmotor
En anden nyhed er, at 5-dørs udgaven af Suzukis alsidige familiebil SX CombiBack nu introduceres med en både stærk og økonomisk 2,0 liters dieselmotor. Motoren er af commonrail typen og yder 135 hk. Men det mest imponerende er nok drejningsmomentet, der ved kun 1.500 omdrejninger pr. minut er på hele 320 Nm. Det giver bilen et imponerende kraftoverskud, der kan nydes, når bilen køres op igennem de 6 gear. Alligevel er brændstoføkonomien på pæne 20,4 km/l ved blandet kørsel. Priserne starter ved kr. 216.990 for den nye dieselmodel (DDiS) i GL Aircon version. Her er udstyr som ESP, 6 airbags, el-ruder i fordørene, aircondition, fjernbetjent centrallås, el-spejle med varme og ratbetjent CD radio standard. For en merpris på kr. 18.000 kan der stå GLX på modellen, hvilket også giver udstyr som bl.a. nøglefri betjening af tænding og låse, fartpilot i læderrattet, el-ruder i bagdørene, komplet skørtesæt og alu-fælge, ligesom den manuelle aircondition er udskiftet med et fuldautomatisk klimaanlæg.

SX CombiBack Special Edition
I forbindelse med åbent-hus arrangementet er der desuden premiere på en kampagnemodel af den 5-dørs familiebil Suzuki SX 1.6 CombiBack. Modellen har fået efternavnet SE for Special Edition og kommer i begrænset antal. Her er der næsten dømt ren komfort-luksus, da SE modellen både har fuldautomatisk klimaanlæg, et lækkert Alcantara sædeindtræk, gun-metallic farvede alu-fælge/tagræling, el-ruder for og bag, CD radio med 9 højttalere, der kan betjenes fra læderrattet, nøglefri betjening og meget mere. Og med en pris på kun kr. 192.990 skal man nok ikke vente for længe, hvis man vil sikre sig en SX CombiBack SE model.

Grand Vitara Estate
Grand Vitara modellen kan trække sin historie langt tilbage i tiden og en af årsagerne til, at den er blevet en af de mest populære biler i sin klasse er, at den til stadighed er fulgt med tiden. Senest med den store ansigtsløftning for et år siden, der bød på nye motorer og en mere komfortabel køreoplevelse. Og nu er Suzuki klar med endnu en opdatering af modelserien. Reservehjulet er blevet fjernet fra bagklappen, så designet leder tankerne hen på en høj stationcar. Deraf tilnavnet Estate. Samtidig er der gennemført forskellige ændringer i modelprogram og udstyrsniveau. Blandt andet markedsføres modellen nu også med den stærke 1.9 DDiS dieselmotor, der yder 129 hk og må trække en anhænger på 2 tons. Den opfylder Euro-5 miljønormen, der træder i kraft fra 2011 og kører 14,7 km/l ved blandet kørsel. Med 2.4 benzinmotoren har Grand Vitara 169 hk og må trække 1.850 kg på krogen.
Grand Vitara Estate er en yderst rummelig, velkørende og komfortabel stationcar, der snildt kan opfylde selv de mest krævende familiers behov – hvad enten det er til plads og rummelighed, fremkommelighed eller som trækker til campingvognen, hestetraileren eller båden. Og det uden der skal betales mere, end en mere almindelig bil i job- og familieklassen koster. Med GLS udstyrsniveau, der bl.a. omfatter klimaanlæg, el-ruder for og bag, CD radio med ratbetjening, fjernbetjent centrallås, ESP, 6 airbags og 17” alu-fælge, koster den nemlig fra kr. 319.990 med benzinmotor og fra kr. 379.990 med dieselmotor. Og skal der også stå GLX på den nye bagklap, er der en merpris på kr. 15.000 for udstyr som sædevarme, tågelygter foran, varme i sidespejlene, fartpilot og nøglefri betjening af tænding og alle låse.

De nye modeller har premiere hos landets 76 Suzuki forhandlere den 5. september, så her er alle velkomne til at få en prøvetur.

Købsvurdering af brugte Suzuki

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.