• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. august 2010 - Continental

Mere vand på vejene

Vigtigt med de rigtige dæk, når der i fremtiden kommer endnu mere regn.

De rigtige dæk er vigtige i heftigt regnvejr, som vi ser ud til at få mere af. De rigtige dæk er vigtige i heftigt regnvejr, som vi ser ud til at få mere af.

Continental
Mere vand på vejene
Danskerne kan formodentlig se frem til flere tunge regnskyl af den slags, som for nylig har ramt Danmark. Vejret bliver stadig varmere på grund af den globale opvarmning, og som følge heraf vil mere fugtig varme stige til vejs og resultere i endnu mere tung nedbør de kommende år, vurderer DMI.
”Kraftig nedbør med store regnskyl topper i juli og august, hvor masser af varm fugtig luft hurtigt stiger til vejrs. Her bliver den nedkølet af kold luft, der gør den instabil og resulterer i konvektiv eller tung nedbør. I de kommende fem til ti år vil vi sandsynligvis opleve endnu kraftigere regnbyger, fordi mængden af varm, fugtig luft, der stiger op, vil tage til i kraft med den globale opvarmning,” siger klimatolog Mikael Scharling fra DMI.

Tjek vejrudsigten - undgå overraskelser
De seneste regnskyl har medført, at enkelte biler er strandet i uvejret. Det betyder, at bilisterne bør orientere sig bedre om vejret og kørselsforholdene, før de tager bilen, mener f.eks. Georg Nielsen fra dækfirmaet Continental. For hvis man kender vejrforholdene, undgår man ubehagelige overraskelser.
”Får vi endnu mere massiv regn fremover, er det noget bilisterne bør tage seriøst. I forvejen ved vi, at biler bremser markant dårligere på våd vej. Dermed stiger risikoen for trafikulykker. For at stå sikkert fast bliver det nødvendigt med dæk, som bremser godt på våd vej - og lidt mere forsigtig kørsel, der passer til vejret,” siger Georg Nielsen.BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.