• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. august 2010 - Skat

109 biler beslaglagt

Alt for mange snyder med bilafgifterne og risikerer bøder og beslaglæggelse.

Biler, især de dyre, er meget billigere i Sverige end i Danmark, og det frister mange. Biler, især de dyre, er meget billigere i Sverige end i Danmark, og det frister mange.

Skat
Snyd med bilafgifter
109 danskere har i år fået beslaglagt deres bil af Skat. Det er sket efter en intensiveret kontrol, blandt andet i Nordsjælland.
Her har mange, også helt almindelige mennesker, kørt rundt i svenske biler, skrev Morgenavisen Jyllands-Posten således i går. Det høje danske niveau for registreringsafgifter på køretøjer betyder nemlig, at mange danskere og udlændinge bruger udenlandske køretøjer i strid med reglerne, når de er i Danmark.
Misbruget sker blandt andet i bande- og rockermiljøet og blandt udenlandske statsborgere, der i længere perioder arbejder i Danmark.
Skat har derfor intensiveret indsatsen ved kontrolaktioner, og det giver resultater.

Afgifter for 13,9 mio. kr. hentet hjem

SKAT København er tovholder på den landsdækkende indsats. Indsatsen sker i tæt samarbejde med Politiet, hvor SKAT bl.a. deltager i fælles målrettede aktioner med færdselspolitiet i hele landet.
Der er alene i 2010 gennemført 388 kontroller. Det har resulteret i efterbetaling af afgifter på 13,9 mio. kr., og mange kan forvente bøder eller anden straf. Der er endvidere i samme periode beslaglagt 109 køretøjer. Køretøjerne, der er beslaglagt som sikkerhed for afgifter, bøder og omkostninger, kan ende med at blive solgt på auktion til højstbydende.
"Vi kan konstatere, at indsatsen i bestemte geografiske områder, har haft en positiv effekt ved, at adfærden er ændret, og forekomsten af ulovlige køretøjer er kraftig aftaget i netop disse områder. Det er opnået ved en synlig præventiv indsats, men vi fortsætter", udtaler afdelingsleder Lars Klamer, Skat København.

Kontrolaktioner fortsætter over hele landet
Skat fortsætter bekæmpelsen af misbruget gennem en markant indsats og hurtige reaktioner i forhold til ulovlig kørsel med udenlandsk indregistrerede køretøjer. Samarbejdet med andre myndigheder, kommunale parkeringsselskaber mv. styrkes i bekæmpelsen af afgiftssnyderiet.
De fælles aktioner fortsætter over hele landet

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.