• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. august 2010 - Århus Stiftstidende

Bilister snyder med syn

30.000 bilister snyder med syn. Bøde på 1.000 kr. er ikke afskrækkende.

FDM, Applus+ og andre synsvirksomheder får pga. snyd ikke de besøg, de burde få. FDM, Applus+ og andre synsvirksomheder får pga. snyd ikke de besøg, de burde få.

Århus Stiftstidende
Bilister snyder med syn
30.000 danske bilister har overskredet datoen for deres bilsyn med mindst 14 uger. 1.200 skulle have haft synet deres biler for 2 år siden. Men Skat, Færdselsstyrelsen og politiet kan ikke blive enige om, hvordan problemet skal bekæmpes.
Det skriver Århus Stiftstidende, som også fortæller, at mange bilister gør det bevidst. I stedet for at skulle reparere deres gamle bil for måske 10.000-15.000 kr., kører de videre uden syn, vel vidende, at de kun risikerer en bøde på 1.000 kr. for at køre rundt i en usynet bil.

Skat laver prioriteringsliste, men politiet ved det ikke
Ifølge avisen udvælger Skat hver måned 10 pct. at de usynede biler - biler, som de vil have politiet til at kikke særligt på. Det ved politiet dog ikke noget om, de kører efter deres egen liste. Og grunden til, at de ikke fanger ret mange af de usynede biler, skyldes prioritering. Til Århus Stiftstidende udtaler politiet, at de har vigtigere opgaver at tage sig til.

Formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, folketingsmedlem Karsten Nonboe (V), vil nu rejse sagen overfor skatte- og justitsministeren.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.