• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juni 2010 - Nordania Leasing

50 pct. vil privatlease

12 pct. af de nye biler er privatleasede, men det vil stige kraftigt.

Ford Focus er populær som privatleasingbil. Ford Focus er populær som privatleasingbil.

Nordania
50 pct. om 10 år
Nordania Leasing, der for kort tid siden gik ind på privatleasing-markedet, tror på kraftig vækst. Selv om kun 12 pct. af de nyindregistrerede personbiler i dag er privatleaset, er det for ingenting at regne mod situationen om bare 10 år. Her vil op imod halvdelen af alle nyindregistrerede biler være privatleasede, vurderer Nordania, der er Danmarks største leasingselskab.

Danskerne har fået øjnene op for privatleasing
"I modsætning til for et par år siden udbyder langt de fleste leasingselskaber og bilforhandlere nu privatleasing. Den skærpede konkurrence betyder, at markedet bugner af tilbud. Samtidig er forståelsen for leasingkonceptet steget, som for eksempel at man ikke behøver at bekymre sig om værkstedsregninger og store økonomiske tab i forbindelse med salg af bilen. Det er tydeligt, at danskerne har fået øjnene op for de konkrete fordele ved at privatlease frem for at eje bilen. Den udvikling forventer vi fortsætter med uformindsket styrke", siger Henrik Bech-Hansen, administrerende direktør i Nordania Leasing og formand for brancheorganisationen Finans og Leasing.
Mens langt størstedelen af bilparken er privatleaset i lande som England og Tyskland, er det i dag kun godt 12 procent af alle nyindregistrerede biler i Danmark, der er privatleasede. Helt naturligt, mener formanden for Finans og Leasing.

Standardkontrakt gennemgået af FDM og Forbrugerombudsmanden
"Det tog danskerne 10 år at tage e-handelen til sig, fordi sikkerheden og gennemsigtigheden ikke var ordentligt på plads fra begyndelsen. Den erfaring har vi fra start taget til os i branchen og sammen med Finans og Leasing, tog vi initiativ til at få udarbejdet en standardiseret leasingkontrakt, som er gennemgået af såvel FDM som Forbrugerombudsmanden, inden vi overhovedet lancerede privatleasing", siger Henrik Bech-Hansen, der mener, at danskernes forbehold over for mulige faldgruber ved privatleasing er aftagende.

Brodne kar findes i alle brancher

"Situationen er den samme i leasingbranchen som i andre brancher - brodne kar, kan vi desværre nok ikke helt komme uden om. For mig at se har såvel vores egen kommunikationsindsats som pressens fokus på privatleasing dog bidraget positivt til at bevidstgøre danskerne om, hvad de skal være opmærksomme på, når de privatleaser deres nye bil. Det vil få markant flere til at privatlease i de kommende år", vurderer Henrik Bech-Hansen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.