• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. maj 2010 - Peugeot

Peugeot RCZ på gaden

Peugeot gør drømmen virkelig – den eksklusive RCZ introduceres nu i Danmark.

Peugeot RCZ kommer nu på gaden i Danmark. Peugeot RCZ kommer nu på gaden i Danmark.

Peugeot
Peugeot RCZ på gaden
Peugeot lever drømmen ud og lancerer nu den elegante sportscoupé RCZ på det danske marked. Som navnet indikerer, er RCZ en Peugeot-model helt uden for nummer og med sit ekspressive design, sit eksklusive interiør, sine dynamiske motorer og en uovertruffen køreglæde er RCZ et rammende eksempel på Peugeots nye signatur: Motion & Emotion

Et stærkt og innovativt design
Med sit skulpturelle og moderne design har RCZ et klart potentiale til at få status af designikon og den er allerede blevet udråbt til at være ”Den smukkeste bil” på den prestigefyldte International Automobile Festival.
”Double bubble” taget er bilens signatur og understreger det ekspressive design. Denne unikke tagkonstruktion er en teknisk præstation, både når det gælder designet og de aerodynamiske egenskaber. De muskuløse kurver og den sporty profil fremhæves af to tagbuer i aluminium, mens fronten er karakteriseret af rovdyrsinspirerede skrå forlygter, der strækker sig langs motorhjelmen. Alle detaljer lige fra de særlige rubinrøde baglygter med en stiliseret klo i aluminium, til den aktive hækspoiler og den forkromede dobbelte rørhale bidrager til at give RCZ et sporty og karismatisk udseende.

Kvalitet til mindste detalje i kabinen

Indvendigt tilbyder kabinen i RCZ kvalitet ned til mindste detalje. Alt er omhyggeligt forarbejdet. Instrumentbordet har bløde og stilrene linjer, som er videreført i hele kabinen. Det er beklædt med et unikt materiale med en eksklusiv og glat struktur. Instrumenterne er omkranset af metalringe og midt i instrumentbordet finder man et stilfuldt ur.

Passion og køreglæde
RCZ tilbyder en køreglæde, der fuldt ud indfrier de forventninger, som udseendet ansporer til. Peugeot har koncentreret al sin know-how indenfor køreegenskaber og undervogn i RCZ, og essensen i køreoplevelsen er rendyrket passion. Bilens proportioner med bl.a. en højde på 1,36 m, de skulpturelle linjer og ”double bubble” taget giver RCZ en optimal aerodynamik, som forstærkes af den regulerbare hækspoiler.
Nøgleordene for motorprogrammet er dynamik og potens. RCZ introduceres på det danske marked med to forskellige benzinmotorer, der begge er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse:
•    1,6 liters benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning, der har en ydelse på
156 hk og et drejningsmoment på 240 Nm.
•    En ny 1,6 liters turbomotor med en særlig overboost-funktion, der giver en acceleration til 100 km/t på 7,5 sek. Den har et maksimalt drejningsmoment på 255 Nm (275 ved overboost) og en ydelse på 200 hk.

200 hk fra motor på kun 1,6 liter
På RCZ versionen med 1,6 THP 200 hk har undervognen særlige karakteristika, som matcher den kraftfulde motor. Herudover har denne version et mindre rat, lavere gearstang og Sound System, der forstærker motorlyden under acceleration.
Denne særlige Sport Pack kan tilkøbes som option til udgaven med 156 hk.
RCZ med 1,6 THP 156 hk har en pris på 450.000 kr., og udgaven med 200 hk
koster 500.000 kr.

Overbevisende motorsportspræstationer
Ved 24-timers løbet på Nürburgring viste RCZ, at den ikke kun er til pynt. Peugeot stillede med to diesel-udgaver udstyret med 2,0 liters HDi FAP motor med 200 hk i D1T dieselkategorien og de understregede begge, at Peugeot i den grad har hvæsset klørene med RCZ. Det blev til både en 1.- og en 2. plads i løbet, og denne imponerende dominans er bemærkelsesværdig, da bilerne, bortset fra nogle obligatoriske sikkerhedskrav, er helt identiske med den serieproducerede RCZ. At de to RCZ´er uden problemer klarede sig gennem 24-timers konstant pres, understreger den kvalitet og de sublime køreegenskaber, der gemmer sig bag det eksklusive ydre.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.